Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко опублікував у себе в Facebook довгоочікувану новину про вакцину від COVID-19.
Він повідомив, що наша держава отримала офіційне схвалення запиту на отримання щеплень від коронавірусу.
Читайте Знай в Google News!
"Тепер, додатково до запланованих закупівель вакцини за бюджетні кошти, Україна вже 100% отримає понад 8 млн. доз вакцини безкоштовно. Шприци для ін'єкцій також. Продовжуємо працювати над тим, щоб холодильне обладнання (+2 ... +8) для пунктів щеплення приїхало в найкоротші терміни", — заявив він у публікації.
Зараз Міністерство охорони здоров'я України збирається займатися залученням до процесу логістики приватні компанії та ДП "Укрвакцина", щоб забезпечити доступ до обладнання для ультра-холодного зберігання, який включає в себе температурний режим -60/-80 градусів Цельсія. І в кінці повідомив про те, настільки швидка розробка вакцини від COVID - 19 є реально безпрецедентним фактом.

Це не траплялося ще з жодною вакциною в світі і дає надію на подальші наукові винаходи в профілактиці інфекційних хвороб. "Але тепер міжнародне співтовариство має встановити новий стандарт доступу і справедливого розподілу цих вакцин. Доступ до covid-вакцини через COVAX визначає майбутнє глобальної системи охорони здоров'я", — підсумував Ляшко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Польща переманює українських лікарів зарплатами в 300 тисяч-замість нашої мінімалки

Як повідомляв "Знай.ua", в Києві ковід "помолодшав" і "поважчав", лікарі зізналися - "Ніякого порівняння"

Знай.ua писав, спілкування з covid-позитивним: лікар оцінив реальні ризики зараження

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще