У Міністерстві культури та інформаційної політики України мають намір включити український борщ до культурної спадщини ЮНЕСКО. Для цього проведуть онлайн-фестиваль.

Читайте Знай в Google News!

18 грудня МКІП та громадська організація "Інститут культури України" разом з шеф-кухарем Євгеном Клопотенком проведуть онлайн-фестиваль "Культура і традиція приготування українського борщу".

Про це розповів глава відомства Олександр Ткаченко на своїй сторінці в Instagram.

Борщ з галушками, фото: кадр з відео
Борщ з галушками, фото: кадр з відео

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

"Це питання захисту важливої культурної складової та частини історії. Визнання борщу об'єктом нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО-поставить крапку в спеціально створених дискусіях про етнічну батьківщину рецепту страви. Як говорила мені моя бабуся, а їй — її бабуся: борщ — український", — написав він.

18 грудня громадська організація та шеф-кухар Євген Клопотенко проведуть фестиваль, в рамках якого зберуться разом 25 учасників і кожен приготує страву за різними унікальними рецептами залежно від традицій області.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, шикарний торт можна приготувати на сковорідці всього за 15 хвилин, найпростіший рецепт.

Як повідомляв Знай.uа, незвичайні і смачні рецепти на Новий Рік 2021, здивують гостей і родичів.

Також Знай.uа писав, що Здивуйте всіх в новорічну ніч, швидкий рецепт неймовірної закуски"Вітелло тоннато".