Свято на честь початку нового календарного року є одним з найвідоміших і популярних у всьому світі. Переддень Нового року відомий своєю гучною і веселою обстановкою.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗустрічати Новий рік з смакотою на столі набагато приємніше. Тому напередодні свята варто запастися хорошими рецептами, щоб побалувати себе, рідних і гостей. Це можуть бути салати, вишукані нарізки, оригінальні закуски, легкі другі страви, банкетні частування, фірмове блюдо або гаряче.
Які страви самі відповідні для цього вечора? Що приготувати на солодке? Які дієтичні страви можна приготувати, щоб не порушувати правильне харчування? Рекомендації і рецепти новорічних страв представлені нижче.
Кулінарні заборони 2021 року
У кожної господині в запасі є чимало цікавих і смачних рецептів приготування святкових страв. Але, якщо прислухатися до перевагою символу року прийдешнього (Білого Металевого Бика), то від деяких традиційно новорічних ласощів в цей раз доведеться відмовитися.
На новорічному столі в 2021 році не повинно бути страв з яловичини і телятини, а також тих, у рецептурі яких присутні теляча печінка та інші субпродукти даного спектра.
Таким чином, на Новий Рік 2021 список заборонених продуктів варто відправити:
- будь-які гарячі страви з яловичини і телятини (печеня, з горщиках, тушковане м'ясо, стейки, біфштекси і т.д.);
- паштети на основі телячого м'яса або печінки;
- холодець і заливне, а також солодкі страви з використанням желатину;
- желатіносодержащіе страви, включаючи різні види желе і тортиків на основі желатину.
Класичний холодець можна приготувати, використовуючи для бульйону домашню курку (магазинні курчата бройлери не підійдуть) і свинячу ногу.
Визначившись, що можна готувати на Новий 2021 рік, варто детально продумати меню, підібравши найбільш цікаві рецепти.
Смачні і прості рецепти для новорічного столу 2021
Швидко і легко приготувати святкові страви можна самостійно. Ми зібрали для вас самі ексклюзивні рецепти новорічних страв, для приготування яких потрібно кілька недорогих інгредієнтів.
Закусочні бутерброди зі шпротами
Кількість інгредієнтів беріть на свій розсуд:
- хліб білий (багет або батон);
часник;
майонез (сирний сир / вершкове масло);
шпроти;
огірок свіжий;
зелень (кріп).
Як приготувати цю закуску:
- Скибочки білого хліба підсушіть в тостері, потримайте над вогнем або злегка підсмажте на сковороді з невеликою кількістю рослинного масла.
- Потім треба натерти хліб часником і змастити тонким шаром майонезу (можна замінити сирним сиром із зеленню або вершковим маслом).
- Зверху покладіть шпроти.
- Прикрасити можна кружечками свіжого огірка і гілочками кропу.
Фаршировані яйця
Кількість інгредієнтів беріть на свій розсуд:
- білі гриби;
- ріпчаста цибуля;
- курячі яйця;
- кріп;
- сіль;
- соняшникова олія для смаження.
Етапи приготування:
Гриби зварити, посолити. Цибулю нарізати дрібно, обсмажити, додати гриби, добре прожарити. Остудити, пропустити через м'ясорубку або блендер.
Яйця зварити круто в холодній підсоленій воді, очистити і розрізати уздовж. Дістати жовтки і змішати їх з грибним паштетом і кропом.
Фарширувати отриманою сумішшю яйця (з гіркою).
Прикрасити тертим жовтком.
Мариновані печериці
Цю закуску потрібно готувати за день до подачі на стіл.
Вам буде потрібно 500 г печериць (використовувати дрібні, великі - нарізати).
Маринад:
- 500 мл води;
- 1 ст.л. солі;
- 1.5 ст.л. цукру;
- 50 мл оцту 6-9%;
- 50 мл рослинного масла;
- 7-10 горошин запашного перцю;
- 3 лаврові листки;
- 10 г зерен гірчиці (за бажанням);
- 3 зубчики часнику.
Процес приготування:
- У каструлю налийте воду. Додайте цукор, сіль, перець, лавровий лист, насіння гірчиці, нарізаний часник, рослинне масло. Доведіть до кипіння.
- Додайте гриби. Варіть протягом 5-7 хвилин. Влийте оцет. Варити необхідно всього 5 хвилин.
- Викладіть печериці в банку, залийте гарячим маринадом. Остудіть, поставте в холодильник.
- Через добу закуска буде готова.
Швидкий і смачний святковий салат
Цей салат полонить не тільки своїм ніжним смаком, а й зовнішнім виглядом.
Основні інгредієнти:
- 1 куряче філе;
- половина середнього качана пекінської капусти;
- 5 кілець консервованого ананаса;
- сіль за смаком);
- 5 ст.л. густого майонезу.
Процес приготування:
- Грудку відварити в підсоленій воді, відразу дістаньте з бульйону, остудіть і наріжте невеликими брусочками.
- Листя капусти залийте на 20 хвилин холодною водою, потім просушіть за допомогою паперового рушника і наріжте. Ананас нарізуйте середніми шматочками.
- Змішайте інгредієнти.
- Солити і заправляти майонезом потрібно прямо перед подачею.
Дуже смачний салат з копченостями
Якщо вам набридли популярні олів'є, мімоза і оселедець під шубою, приготуйте цей салатик. Впевнені, його незвичайні смакові якості порадують усіх без винятку!
Кількість інгредієнтів - на свій розсуд. В даному салаті чимало компонентів, тому беріть всього потроху:
- шинка (просолена і прокопчённая свинина);
- копчена курка (грудка, стегенця);
- сири (твердий і плавлений);
- солоні огірки;
- червона цибуля;
- перець болгарський червоний;
- курячі яйця;
- картопля;
- соняшникова олія для смаження;
- для соусу: варений жовток, гірчиця, бальзамічний оцет або лимонний сік, оливкова або соняшникова олія, сіль, чорний перець.
Готування:
- Болгарський перець злегка запекти в духовці цілком. Потім очистити від шкірки і насіння, нарізати соломкою. Простіший варіант: нарізати сирої перець соломкою і трохи підсмажити в сковороді на рослинному маслі.
- Яйця зварити круто, нарізати соломкою.
- Всі інші інгредієнти, крім картоплі, наріжте середньої соломкою, змішайте.
- Далі необхідно приготувати картоплю фрі. Для цього наріжте картоплю середніми пальчиками, промийте, просушіть. У глибоку сковороду влийте олію (на 1 палець), добре нагрійте. Акуратно викладайте картопля одним шаром. Перевертайте, коли нижня сторона стане світло-коричневої і утворюється корочка. Готовність перевіряйте за допомогою вилки (важливо не перетримати). Солити потрібно вже готову картоплю.
- Теплий картопля Фрі додайте до решти інгредієнтів, злегка змішайте.
- Для приготування соусу в піалі примніть 1 варений жовток, додайте гірчицю, змішайте в кашку. Потім влийте бальзамічний оцет або лимонний сік, оливкова або соняшникова олія, посоліть, поперчіть, добре перемішайте.
- Прямо перед подачею заправте салат соусом і укладіть гіркою в красиве модне блюдо.
Рулет з лаваша
Дана закуска-відмінна ідея для смачного і швидкого вечері або святкової вечірки. У рецепті будемо використовувати вірменський лаваш.
Підготувавши:
- тонкий лаваш - 1 лист;
- крабові палички-200 г;
- бринзу-100 г;
- вершкове масло-100 г;
- часник - 1 зубок;
- зелений салат-5-7 листочків.
Покрокова інструкція приготування:
- Бринзу розітріть з маслом і часником, пропущеним через Часничниці. Вийшла сумішшю змастіть лаваш.
- Зверху покладіть промиті листя салату і нарізані кубиками крабові палички.
- Поверніть лаваш з начинкою рулетом і покладіть на годину в холодильник.
- Перед подачею наріжте скибочками.
Запечена курка з яблуками – коронна страва святкового столу!
Це давно полюбився рецепт, який рекомендують багато господинь для сімейного святкової вечері. Ми лише додали до рецепту деякі нові інгредієнти.
Якщо запекти курку в духовці і прикрасити її по-святковому, можна не тільки урізноманітнити новорічний стіл, але і смачно і недорого повечеряти.
Кількість компонентів - на ваш розсуд:
- тушка курки;
- яблуко;
- Грузинська аджика;
- сметана;
- сухі трави;
- сіль і чорний перець;
- соняшникова олія.
Етапи приготування:
- Курку і обсушити паперовим рушником. Потім за смаком змастіть сіллю, чорним перцем, сухими травами і Грузинської аджикою. Соняшниковою олією змастіть тушку тільки всередині. Оберніть фольгою, покладіть у форму для запікання з високими бортами.
- Запікайте в духовці протягом 1 год. Потім дістаньте, приберіть фольгу, нафаршируйте тонкими часточками яблук. Саму тушку змастіть сметаною.
- Запікайте до утворення скоринки і готовності яблук (приблизно 15 хвилин).
Капустяний пиріг-готуємо економне святкове блюдо!
Тісто:
- пшеничне борошно-240 г (1,5 склянки);
- молоко (можна замінити водою) - 80 мл;
- вершкове масло-100 г;
- сухі дріжджі-2 ч. л;
- цукор - 1 ч. л;
- сіль-щіпка.
Начинка:
- капуста-450 г;
- ріпчаста цибуля - 1,2 шт;
- томатна паста - 1 або 2 ст. л;
- варені курячі яйця-2 або 3 шт;
- кріп - за смаком;
- сіль, чорний перець - за смаком.
Додатково будуть потрібні:
- курячі яйця-1 шт. (для змазування пирога);
- насіння кунжуту (для прикраси);
- рослинна (масло для смаження).
Процес приготування:
- Борошно просійте, посоліть, перемішайте. Додайте вершкове масло кімнатної температури і ретельно перемішайте.
- Окремо в мисці змішайте тепле молоко з цукром і дріжджами. Залиште хвилин на 10, потім влийте в борошняну суміш. Замісити тісто. Готове тісто накрийте і відставте в тепле місце на 40 хвилин.
- Займіться начинкою! Нашатковану капусту тушкуйте з цибулею і томатною пастою. Посоліть за смаком. Відваріть яйця, потім наріжте їх кубиками. Дрібно наріжте кріп.
- Розділіть тісто на дві частини (одна частина повинна бути менше іншої). Далі на деко застелене папером, викладіть розкачане тісто (більшу частину), формуючи бортики.
- Викладіть начинку: спочатку тушковану капусту, потім яйця і кріп.
- Час, що залишився тісто розкачайте, наріжте на однакові смужки, і прикрашайте верх пирога. Виделкою зафіксуйте краю. Змастіть пиріг яйцем і посипте кунжутом.
- Випікати потрібно в попередньо розігрітій духовці при 180°С 30 хвилин. Час випічки і температура залежать від особливостей духовки.
Скумбрія в духовці
Щоб приготувати це вишукане бюджетне блюдо, потрібні такі інгредієнти (кількість беріть на свій розсуд):
- заморожена скумбрія;
- картопля;
- яблуко;
- червона цибуля;
- сметана;
- гірчиця;
- лимонний сік;
- італійські трави;
- сіль і чорний перець;
- рослинне масло.
Етапи приготування:
- Заморожену рибу наполовину розморозьте, наріжте на середні шматки, посоліть, поперчіть, викладіть в глибоку форму для запікання, змащену олією. Зверху влийте трохи води.
- Додайте до риби красиво нарізану картоплю, яблука, червону цибулю (кільцями).
- Змішайте в піалі за смаком сметану, гірчицю, лимонний сік і італійські трави. Змастіть цією сумішшю рибу і овочі.
- Запікайте в духовці до готовності всіх інгредієнтів.
Ця страва відмінно підійде і на друге, коли свята закінчаться.
Гамбовці (ледачі вареники) з бананом і шоколадом
Вам знадобиться:
- сир - 250 г;
- яйця-1 шт.;
- цукор - ¼ склянки;
- щіпка солі;
- вершкове масло-50 г;
- борошно - ¼ склянки;
- манна крупа - ¼ склянки;
- банан;
- плитка шоколаду;
- печиво.
Скористайтеся покроковим рецептом:
- Сир перетріть через дрібне сито або перебийте занурювальним блендером до однорідної маси.
- Додайте яйце, розтоплене вершкове масло, цукор, сіль. Ретельно перемішуємо.
- Невеликими порціями додавайте борошно і манку, регулюючи консистенцію сирної маси. Якщо рідкувата, додавайте ще. Замісити ніжне тісто.
- Перенесіть тісто на стіл. Сформуйте ковбаску, потім діліть її на однакові шматочки.
- Формуйте руками невеликі кульки. В серединку кожної кульки кладіть нарізану скибочку банана і шматочок твердого шоколаду.
- Варіть в трохи підсоленій киплячій воді. Після того, як кульки спливуть, варіть ще 3 хвилини.
Подавайте гамбургери теплими, посипавши зверху подрібненим печивом.
Ця страва прекрасно підійде також на Різдво. Тому, якщо воно припаде вам до смаку, ви можете повторити рецепт на наближається православне свято.
Найпростіший рецепт домашніх цукерок Рафаелло (справжні ласощі для дітей)
За допомогою покрокового рецепта з фото ви приготуєте найсмачніше Рафаелло. Взявши:
- вафлі - за смаком;
- згущене молоко - 1 банка;
- мигдаль або будь-які інші горіхи;
- кокосова стружка.
Процес приготування:
- Вафлі покришите в тарілку, додайте згущене молоко, перемішайте.
- Чайною ложечкою беріть вафельну масу, кладіть в центр горішок і формуйте кульку.
- Обваляйте кожен кульку в кокосовій стружці.
- Готові домашні Рафаелло перенесіть в холодильник хвилин на 30.
Десерт " Аффогато"
Даний вишуканий десерт на швидку руку відмінно підійде для двох молодих людей.
Інгредієнт:
- Розчинна кава - 1 ст. л..
- Цукор-3 ч. л.
- Пісочне печиво-6 шт.
- Заморожені вишні-400 г.
- Чорний шоколад - 100 г.
- Ванільне морозиво-500 г.
Як приготувати десерт:
- У великі кавові чашки розкришити печиво, додати вишні і подрібнений шоколад.
- Зверху-кулька морозива. Посипати тертим шоколадом.
- Зварити каву з цукром, залити кожну чашку.
Компот із сухофруктів
Приблизно 400 грам сухофруктів залийте 3 літрами води. Доведіть до кипіння і варіть хвилин 20-30 на повільному вогні. Додайте 0,5 - 1 склянку цукру і варіть ще 15-20 хвилин. Як тільки цукор розчиниться, зніміть з вогню.
Якщо компот вийде дуже концентрованим, можна додати кип'ячену воду. Якщо недостатньо солодким, додайте цукор за смаком.
Дайте напою охолонути і заодно настоятися.
Ідеї прикраси новорічного столу
Страви на новорічному столі можуть бути будь-які: дорогі, дешеві, банкетні, пісні... Але всі вони можуть підняти настрій, якщо ви подбаєте про красиву подачі.
Оформити подачу допоможуть фотографії страв, а також наступні рекомендації:
- Виберіть красиві серветки.
- Дуже красиво на новорічному столі виглядають ялинові гілки.
- Зробіть якесь блюдо у вигляді ялинки або викладіть наявні продукти таким чином, щоб з них вийшла прекрасна ялинка.
- Прикрасьте традиційний новорічний салат Мімоза таким чином, щоб вийшла мордочка символу наступаючого року - білого металевого бика.
- В якості контрасту можна вибрати червоні свічки, червоні серветки і червоні келихи або посуд іншого яскравого кольору, яка є у вас в арсеналі.
- Такі деталі сервірування, як Сніговик або Дід Мороз зі Снігуронькою в ялинових гілках в центрі столу ефектно виглядають і створюють теплу атмосферу.
Приготуйте ці прості і смачні страви на новорічний стіл - вони неодмінно порадують і здивують вашу сім'ю і друзів.
Веселих Вам свят і смачного!