Салати - обов'язкові складові на новорічному столі. І якщо раніше готували переважно шубу та олів'є, то сьогодні ми намагаємося урізноманітнити святковий стіл всілякими цікавими рецептами. Незвичайні страви, цікаві салати, експерименти - чому б і ні? Дізнайтеся, які нові прості рецепти варто взяти на замітку до новорічного столу 2021.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЯкі тематичні салати можна приготувати?
Оскільки господарем майбутнього 2021-го року буде Білий Металевий Бик, то можна урізноманітнити новорічний святковий стіл та зробити його тематичним. Тобто оформити фігурні салати, які стануть вашою візитною карткою у разі, якщо ви чекаєте на гостей.
Але навіть якщо цей Новий рік відзначатиметься у вузькому сімейному колі, усе одно приємно бачити гарно оформлені новорічні страви. Цікавий варіант - фізіономія Бика на блюді. Такі штучно зроблені й прикольні оформлення припадуть до душі й дітям, й дорослим.
Салат «Ніжний Бик»
Ця страва готується не так швидко. Зате салат вийде незвичайний, гарний, тематичний. І при цьому буде ще й смачним.
Вам знадобиться: 400 г лікарської ковбаси, 1 дрібна цибулина, 1 ст. лож. оцту, 2 маринованих огірки, 1 велика варена картоплина або кілька маленьких, 2 середніх варених моркви, 3 варених яйця, 100 г сиру, щіпка чорного меленого перцю, щіпка солі, 2 ст. лож. майонезу, 2 ст. лож. подрібнених горіхів, 1 варене перепелине яйце, 1 маслина, гілочка кропу або пучок петрушки, 1 невеликий болгарський перець червоного кольору.
300 г лікарської ковбаси нарізати дрібними кубиками. Решта ковбаса знадобиться для оформлення мордочки Бика. Невелику цибулину також нарізати дрібними кубиками. І відправити у іншу тарілку, тому що цибулю потрібно буде замаринувати, тому доведеться додати сюди оцет.
На великій тертушці натерти мариновані огірки. А також відварну картоплину та морквину. Потім на середній тертушці - білки яєць, окремо - жовтки. Потім потрібно буде натерти твердий сир. Замариновану цибулю залити кип'яченою водою, промити, відкинути на сито, щоб зайва рідина скла.
Усі інгредієнти, крім білків, змішати, посипати чорним меленим перцем, посолити. Додати майонез, перемішати. Потім майонезом намалювати овал мордочки Бика. Найкраще, якщо це буде м'яка пакетована пачка майонезу, у якій легко зрізати куточок, щоб сформувати фігуру.
Всередину по контуру викласти масу. Посипати зверху натертим білком. Але не повністю. Нижню частину мордочки залишити так, як є. Щоб на тарілці вийшов справжній бичок, із одного боку білок присипати подрібненими горіхами. Із іншого залишити усе так, як є.
Потім потрібно приготувати очі. Для цього взяти 1 перепелине яйце. Зробити невеличкі зрізи з обох боків. Частину, що залишилася, розрізати уздовж навпіл. Це й будуть очі. Всередину кожної частини яйця покласти половинку маслини.
Із решти лікарської ковбаси вирізати мордочку. За допомогою ножа зробити її веселою, із посмішкою. Щоб ваш Бик не був голодним, покладіть йому до рота гілочку кропу або петрушки.
Із ковбаски потрібно буде зробити вушка. Щоб їх встановити, взяти ніж і підняти трохи салатик. Роги зробити із червоного болгарського перцю. Зрізати частину, розрізати навпіл. І поставити на належне місце.
Таким же чином у вас може вийде новорічна ялинка - тільки верхній шар буде подрібнений кріп. Можна зробити салат-годинник. Салат-підкова у новорічну ніч також буде актуальним. У рік Кози - баранчик, овечка.
Але у нас 2021 рік Бика, тому можна готувати будь-які салати на ваш розсуд, формуючи із них фізіономію цієї тварини. А зверху прикрасити вищезазначеним чином, щоб вийшла мордочка Бика.
Як варіант - зробити улюблений новорічний салат, а зверху прикрасити двома бичками, зробленими із варених білків яєць. Для цього необхідно буде зрізати 2 частини білка із різних боків яйця. На частині білка зробити зрізи, які підкласти під уже наявні білки.
На другому вареному яйці зробити надріз зверху, розділити навпіл. Потім зрізати збоку у яйці частину. І вирізати із неї вушка. Ріжки й очі можна зробити із маслин. Гірчицею підмалювати ніздрі. А ось гілочки ялинки найкраще робити із подрібненого кропу.
Що цікаве приготувати? - рецепти новорічних салатів покроково
Для тих, хто любить пробувати щось нове у новорічну ніч, пропонуємо добірку нових новорічних рецептів салатів. Покроковий формат приготування допоможе вам готувати швидко і з задоволенням.
Салат шарами «Новорічна ніч»
Вам знадобиться: 1 варене куряче філе, 3 курячих варених яйця, 300 г готових печериць, 100 г твердого сиру, 4-5 ст. лож. майонезу, пучок кропу та петрушки.
Салат зробити легко й просто. А смакове поєднання цих інгредієнтів ніжне. І має прийтись вам до смаку. Викладати на блюдо потрібно шарами. Покроково ваші дії повинні бути наступними:
- Відварити 1 куряче філе та 3 курячих яйця.
- Приготувати самостійно або купити готові 300 г печериць.
- Порізати куряче філе скибочками - перший шар.
- Змастити майонезом.
- Натерти на середню тертушку курячі яйця - другий шар.
- Змастити майонезом.
- Викласти печериці - - третій шар.
- Змастити майонезом.
- Посипати натертим на середній тертушці твердим сиром.
- Прикрасити зеленню.
Салат «Новорічний настрій»
Для любителів салатів із морепродуктами пропонуємо страву із кальмарами. Готувати цей салат нескладно. Поєднання використовуваних продуктів ніжне й смачне.
Вам знадобиться: 0,5 кг кальмарів, 400 г печериць, 1 невеличка цибулина, 1 ст. лож. оцту, 150 г твердого сиру, 5 волоських горіхів, 2 зубчики часнику, 3-4 ст. лож. майонезу, щіпка чорного меленого перцю, 4-5 штук перцю горошком, 2-3 лаврових листки, сіль - за смаком, зелень.
- Кальмари опустити у підсолену воду. Додати перець горошком, лавровий лист. Дочекатися закипання води. Опустити у неї тушки кальмарів. Через 10 секунд вийняти.
- Відварити шампіньйони.
- Замаринувати у оцті цибулину.
- Кальмари порізати соломкою.
- Твердий сир натерти на середній тертушці.
- Змішати кальмари, шампіньйони, замариновану відтиснуту від ридини цибулю, твердий сир, волоські горіхи.
- Додати подрібнений часник.
- Посолити, поперчити.
- Змастити майонезом.
- Прикрасити зеленню.
Салат «Новорічна новинка»
Ви також можете порадувати своїх рідних та близьких новим рецептом салату із крабовими паличками. І якщо крабові палички є вашими фаворитами, то візьміть на озброєння цей соковитий і пікантний салат.
Вам знадобиться: 1 пачка крабових паличок, 2 пачки плавленого сирка, 1-2 зубчики часнику, 5 варених яєць, 1 пачка сухариків, 1 банка кукурудзи, майонез.
- Крабові палички порізати кубиками.
- Зверху посипати натертим на середній тертушці плавленим сирком.
- Змішати майонез ыз подрібненим часником.
- Змастити цією сумішшю шар.
- Викласти кукурузку, зверху - сухарики.
- Останній шар - подрібнені на середній тертушці варені яйця.
- Змастити майонезом із подрібненим часником.
Салат закусочний у вигляді рулету «Царський Бик»
Цей салат справді «царський». Він готується із червоною рибою. І стане незвичайною прикрасою новорічного столу. Готувати його дуже просто. А смак у салату просто неперевершений!
Вам знадобиться: 250 г червоної риби, 3 варених яйця, 2 середніх відварних моркви, 3 середніх відварних картоплі, майонез, сіль - за смаком.
- Відварену картоплю натерти на крупній тертушці.
- Відварену моркву натерти на крупній тертушці.
- Те ж саме зробіть із вареними яйцями.
- Узяти пергамент, викласти салат шарами, щоб звернути рулетом.
- Викладіть у тій же послідовності, як натирали на тертушці.
- Кожен шар змастити майонезом.
- Останній шар - червона рибка.
- Її потрібно нарізати тонкими пластами.
- Загорнути акуратно рулетом.
- Розрізати порційно і подавати до столу.
Салат «Новорічний морський коктейль»
Для цієї святкової страви потрібно запастися морепродуктами. Салат підійде для тих, хто віддає перевагу кальмарам, крабовим паличкам, креветкам та червоній ікрі.
Вам знадобиться: 250 г кальмарів, 150 г крабових паличок, 150 г очищених відварених креветок, 50 г червоної ікри, 3 яєчних відварених білка, 3-4 ст. лож. майонезу, сіль - за смаком.
- Кальмари опустити у підсолену воду. Додати перець горошком, лавровий лист. Дочекатися закипання води. Опустити у неї тушки кальмарів. Через 10 секунд вийняти. Можна закип'ятити воду, опустити у неї кальмарів. А потім настоювати 10 хвилин. Дивіться - який варіант вам краще до душі й більше підходить.
- Яйця, креветки зварити.
- Кальмари нарізати тонкими смужками.
- Варені білки також нарізати смужками.
- Нарізати таким же чином крабові палички.
- Усе з'єднати.
- Додати очищені креветки.
- Трошки підсолити.
- Заправити майонезом.
- Зверху прикрасити зернятками червоної ікри.
Готуйте із задоволенням! Гарного вам Нового року та смачних страв на святковому столі! Нехай буде присутнім Бик на вашому святковому столі. Достатку вам! І нехай стіл у 2021 році завжди буде ситним, багатим та смачним!
Фото