Політичний відеоблогер Сергій Корнак вирішив розібратися в питанні про те, чому Україна - найбідніша країна Європи, якщо вона лідирує серед європейських країн по експорту.

На недолік природних ресурсів нашій країні скаржитися не доводиться. Наприклад, вона займає одне з перших місць за запасами урану, значення якого важко переоцінити.

«Паливо для атомних електростанцій завжди буде в ціні. Білорусь будує АЕС, сусідня Польща отримала кредит від США на 30 мільярдів доларів для будівництва, у Франції продовжили ліцензію ще до 2050 року. Весь світ розуміє, що найдешевша енергія - від атомних електростанцій», - каже Корнак.

За розвіданими запасами титанової руди наша країна має друге місце на континенті. А поки існує військова та космічна промисловість - буде і попит на титан. Також ми на другому місці по залізу, марганцю, ртуті, словом, по всьому тому, без чого не може працювати важка промисловість. Вистачає і сланцевого газу - Україна по ньому на третьому місці, а по вугіллю - на сьомому.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

«Україна - аграрна країна, ми перші з виробництва соняшникової олії. Але відправляємо її не в пляшках, а валом в танкерах. Друге місце за експортом ячменю, третє місце по кукурудзі, четверте місце по вирощуванню картоплі, п'яте місце по бджільництву - ми експортуємо 75 тисяч тонн меду», - наводить цифри оглядач.

Згідно з його даними, аграрний сектор України в силах забезпечити їжею 600 мільйонів осіб.

Здавалося б, наша країна повинна багатіти та процвітати. Замість цього вона залишається найбіднішою в Старому Світі.

«Ми виробляємо і продаємо гігантську кількість сільськогосподарської продукції та не збираємо з неї податки. Ось у чому курйоз», - вважає Корнак.

На його думку, величезне багатство «просочується» крізь пальці держави - і, відповідно, народу.

«Тонна зерна в Європі коштує 350-400 доларів. Якщо за нашим законодавством з постачання сплачені всі податки, то тільки це повинно давати в бюджет 20-30 мільярдів доларів. Хто тут краде? Коли вони говорять про зовнішнє управління, задайте собі питання, в яких обсягах крадуть наші чорти?» - резюмував політичний блогер.

Раніше Сергій Корнак розповів про особливості взаємовідносин влади та бізнесу в нашій країні.

Також він закликав брати приклад з Китаю в частині ставлення до малого бізнесу.