Світ українського футболу сколихнула трагічна звістка. На 68-му році життя помер колишній гравець київського "Динамо" Петро Петрович Слободян.

Читайте Знай в Google News!

Про смерть легендарного футболіста стало відомо у вівторок, 15 грудня з повідомлення пресслужби клубу.

"Від нас пішла неординарна людина, яка залишила яскравий слід в історії київського Динамо. Петро Слободян - це приклад справжнього динамівця, бійця на футбольному полі, який ніколи не здавався, намагаючись подолати труднощі, з якими він зіткнувся під час своєї кар'єри, включаючи численні травми.", - йдеться у повідомленні.

Петро Слободян, фото: isport.ua/football
Петро Слободян, фото: isport.ua/football

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Петро Слободян провів у футбольному клубі "Динамо" п'ять років. За цей час він допоміг команді здобути чимало значущих перемог. Наприклад, участь у видовищному поєдинку за Суперкубок Європи-1975 або його гол у ворота Баварії, який вивів киян у півфінал Кубка чемпіонів 1976/77.

Щобільше, він став єдиним гравцем, кого Валерій Лобановський після роботи в Дніпрі покликав за собою в київське Динамо. Президент "Динамо" Ігор Суркіс висловив співчуття з приводу смерті легендарного футболіста.

"Перестало битися серце доброї, порядної і щирої людини. Всі, хто мав честь знати Петра Петровича, завжди пам'ятатимуть його як людину, яка вміла долати труднощі і завжди залишалася професіоналом своєї справи. Від себе особисто і від усіх динамівців висловлюю щирі співчуття рідним і близьким Петра Петровича". Ігор Суркіс

Петро Слободян виступав за Динамо з 1975 по 1979 роки, і разом з командою виграв Суперкубок УЄФА-1975, став чемпіоном СРСР 1975 і 1977 років. Через численні травми йому довелося завершити кар'єру у 27 років. У 2020 році Слободяну указом Президента України було присвоєно Орден "За заслуги" ІІ ступеня.

Петро Слободян, фото: isport.ua/football
Петро Слободян, фото: isport.ua/football

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, матч Ліги націй Україна-Іспанія: як Рамос загравав з Бущаном прямо на полі.

Як повідомляв портал Знай.ua, сенсаційне повернення Шовковського: 45-річна легенда збірної і "Динамо" показав, як це було насправді.

Також портал Знай.ua писав, що 76-річний Енцо Тотті, батько легендарного капітана італійської "Роми" Франческо Тотті, помер після зараження коронавірусною інфекцією.