В одній з київських шкіл сталася вельми тривожна ситуація. Мама учениці сьомого класу розповіла, як дітей змушують ходити на уроки "сухого плавання" і сидіти на холодній підлозі спортзали.
Класний керівник замість того, щоб допомогти дітям зберегти здоров'я і вжити заходів, публікує фотографії учнів в мережу. Про цю історію стало відомо завдяки публікації Маргарити Жданової в мережі Facebook.

Публікація Маргарити Жданової, скріншот: Facebook
Публікація Маргарити Жданової, скріншот: Facebook

"Школа 140 Київ, 7-В. Трохи "лайт-жерсті" в стрічку або чому я вважаю, що наш класний керівник залишає бажати кращого: на фото діти, які не взяли форму на урок плавання. Сидять на підлозі. Дівчатка, в перехідному віці сидять на підлозі. Поруч лавочка, але на ній жодна дитина не сидить. Донька сказала, що їм не дозволили сісти на лавочку. Що робить класний керівник, побачивши дітей, які забули форму на підлозі? Може пересадила на лавочку? Ні, вона їх фотографує, щоб скинути цих "порушників" в батьківську групу. Я так розумію, що ставити питання про правомірність публічного оголошення оцінок і про те, як можна ставити одиниці за забуту форму, взагалі в даному випадку не має сенсу. Адептам "а чи мали ви право виставляти фото дітей", відразу відповідаю - маю таке право. По-перше на фото порушення прав цих дітей, по-друге з етичних міркувань обличчя дітей "розмиті".", - розповіла Маргарита Жданова.

Публікація Маргарити Жданової, скріншот: Facebook
Публікація Маргарити Жданової, скріншот: Facebook

Варто також нагадати нашим читачам, що в ужгородських школах змінять правила харчування для учнів. З 2021 року діти не зможуть купувати в їдальнях солодощі та газовані напої. Нововведення почнуть діяти з 1 січня, про це заявили в обласному центрі Департаменту охорони здоров'я.