Міністр соціальної політики Марина Лазебна у прямому ефірі української радіостанції відповіла на питання громадян, які на сьогоднішній день турбують їх найбільше - це і пенсійні виплати, і допомога підприємцям, і ситуація з податками в країні.

Про це все розповіла міністр соціальної політики України Марина Лазебна в ефірі "UA:Українське радіо".

Журналістка запитала, що ж буде з пенсіями в Україні в 2021 році, додавши, що це найактуальніше питання серед слухачів.

Українці, фото: Unian
Українці, фото: Unian

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Найважливіше питання, яке стосується 11 мільйонів пенсіонерів. Хочу сказати, що прийде 1 січня і перше, що буде зроблено, буде перерахунок для осіб, у кого є 65 років і є повний стаж. Там є програма, яка розрахована на підняття пенсій саме для цієї категорії.", - розповіла Марина Лазебна.

Також міністр Лазебна заявила, що мінімальну пенсію підвищуватимуть у три етапи наступного року. З січня виплата складе - 1769 гривень. З липня - 1854 гривні, а з грудня - 1934 гривні.

Такі суми прописано в Державному бюджеті, які напередодні прийняв парламент. Масовий перерахунок пенсій заплановано на березень 2021 року.

Раніше повідомляли, на українців чекає допомога через коронавірус: де і як отримати.

Як повідомляв Знай.uа, українцям пообіцяли компенсацію за локдаун: хто і як може отримати гроші від держави.

Знай.uа писав, Зеленська розповіла про зміни на державному порталі "Дія": як це працюватиме.