З Італії прийшли доволі сумні новини. У місті Неаполь справжня паніка, після легендарного ритуалу з кров'ю святого Януарія, всьому світу напророкували велике лихо. Відомо, що щорічно городяни проводять таке ворожіння декілька разів.
В рамках ритуалу запечена кров повинна перетворитися на рідину. Якщо "диво" не відбувається, то це вважається попередженням про пеане лихо.
Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з місцевих телеканалів.

Собор Святого Януарія, скріншот: YouTube
Собор Святого Януарія, скріншот: YouTube

Останній ритуал провели в середу, 16 грудня, проте кров святого не перетворилася на рідину. Тепер у Неаполі готуються до подолання проблем. До цього "темне" передбачення було отримано в грудні 2016 року.
Після цього виверження вулкана в Мексиці стало причиною смерті тисячі людей. Землетрус в Італії 1980 року, як і виверження Везувію 1944 року також трапилися після провалу ритуалу. Жителі Неаполя вважають, що нова проблема може мати відношення до коронавірусу.

Відповідно до однієї з версій, може статися загострення ситуації з інфекцією. Сам ритуал з кров'ю Януарія проводять 3 рази на рік. Кров святого зберігають на території кафедрального собору Неаполя.