До Дня святого Миколая офіцери Командування об’єднаних сил Збройних Сил України проводять благодійну акцію для дітей з прифронтових населених пунктів Донеччини та Луганщини.

Про цю гуманітарну ініціативу повідомила служба зв'язків з громадськістю Командування об'єднаних сил на офіційній сторінці у Фейсбуці. Крім неї зараз також проходить акція у межах проєкту "Арт-перемир’я", заснованого командувачем об’єднаних сил генерал-лейтенантом Сергієм Наєвим.

"Діти Донбасу потребують особливої уваги та турботи, адже їм доводиться перебувати і зростати в умовах російсько-української війни. Саме тому проєкт "Art-перемир’я" був створений для того, аби мінімізувати наслідки пережитих подій за допомогою художньої літератури та мистецтва", — повідомив Сергій Наєв. Сергій Наєв

Подарунки від ЗСУ, фото: facebook.com/JointForcesCommandAFU
Подарунки від ЗСУ, фото: facebook.com/JointForcesCommandAFU

Святкові заходи проходять у Мар’їнці, Світлодарську, Парасковіївці, Новолуганську, Миронівському та Красногорівці. Вже майже дві тисячі дітей віком від 5 до 13 років побували на театральних виставах та отримали подарунки від українських захисників.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Діти Донеччини та Луганщини побачили прем'єру новорічної музичної інтермедії "Святий Миколай на вечірці Tik Tok" у виконанні лауреатів міжнародних фестивалів - акторів Запорізького театру-лабораторії "VIE".

Подарунки від ЗСУ, фото: facebook.com/JointForcesCommandAFU
Подарунки від ЗСУ, фото: facebook.com/JointForcesCommandAFU

Також відбулася зустріч із письменником дилогії "Листи здалеку" Борисом Кутовим. Він передав 300 примірників книг до містечкових і шкільних бібліотек.

Зазначається, що основною метою національно-мистецького проєкту "Арт-перемир’я" є відродження зруйнованого, внаслідок бойових дій, культурного життя Донбасу, популяризація українських національних традицій, мистецтва, театру, літератури, національно-патріотичне виховання дітей з населених пунктів Донецької та Луганської областей.

Скріншот: facebook.com/JointForcesCommandAFU
Скріншот: facebook.com/JointForcesCommandAFU

Нагадаємо, помер мер Харкова Геннадій Кернес, - Павло Фукс. Від наслідків коронавірусу помер очільник Харкова Геннадій Кернес. Така інформація з'явилася у четвер, 17 грудня. Геннадію Кернесу був 61 рік.

Як повідомляв портал "Знай.ua", СБУ схилила голови через загиблих на Донбасі побратимів: найкращі снайпери віддали життя за Україну. 1 грудня виповнився рік з дня загибелі двох Героїв України

Також "Знай.ua" писав, на Донбасі ворог перекриває українцям кисень, ЗСУ виступили з терміновим зверненням. СЦКК повідомив про чергові ознаки військової присутності в зоні безпеки