Moderna Inc. довелося відмовитися від 400 тисяч доз експериментальної вакцини від COVID - 19 через проблеми з фільтрацією.

Головний науковий консультант операції Warp Speed Монсеф Слауї повідомив про виробничий збій Moderna в інтерв'ю виданню Bloomberg. Повідомляється, що знищені одиниці вакцини були частиною ширшої партії обсягом 1,4 мільйона.

А ось представник компанії з Кембриджу Рей Джордан зазначає, що Moderna Inc. все одно знаходиться на шляху до досягнення виробництва в кількості 20 мільйонів доз в цьому місяці, а також 85-100 млн доз в Сполучених Штатів Америки в першому кварталі 2021 року. Втрата 400 тисяч доз експериментальної вакцини є лише краплею в морі для спільної мети компанії. Адже вони планують виробити від 500 млн до мільярда доз у 2021 році. Ефективність препарату, за даними виробника, становить 94 відсотки.

Вакцинація, кадр з відео
Вакцинація, кадр з відео

Планується розширення виробництва на підприємствах в швейцарському містечку Фісп і в Портсмуті при угоді Moderna з Lonza Group AG. І з Catalent Inc., що займається заповненням флаконів з вакцинами і упаковкою їх для поширення.

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома
Показати ще

"Ці дрібниці не впливають на загальну ситуацію, вони дрібниці і просто дратують", - заявив Лоуренс Гант, президент і головний комерційний директор компанії SiO2 Material Science.

Нагадаємо, Україна 100% отримає безкоштовну вакцину від COVAX: Ляшко надав лист-схвалення

Як повідомляв "Знай.ua", коронавірус мутує: виявлено новий вид, що заражає набагато швидше

Знай.ua писав, Степанов пообіцяв безкоштовні тести на COVID-19 всім хворим українцям: "Людей треба…"