Долар і євро після ривку вгору наприкінці минулого тижня продовжили зростати щодо гривні, яка опустилася до рекордних за останні місяці позначок.

Офіційний курс гривні щодо іноземних валют на понеділок 21 грудня був опублікований на сайті Національного банку України.

У порівнянні з вихідними євро виріс на 3 копійки і тепер сягає 34.1018 грн/€. Американська валюта виросла майже на 2 копійки і тепер курс долара становить 27.828 грн/$.

Курс валют, фото znaj.ua
Курс валют, фото znaj.ua

Курс валют НБУ на 21 грудня

100 доларів США - 2782,8 грн

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

100 євро - 3410,18 грн

Такі коливання гривні за 10 днів до нового року дещо суперечать прогнозам експертів, які очікувала укріплення національної валюти.При цьому експерти продовжують очікувати зміцнення гривні, вказуючи на низку важливих факторів. Серед них — залучення 600 млн євро від Єврокомісії і 500 млн євро єврооблігацій зовнішніх державних позик, що стабілізувало ситуацію з виконанням видаткової частини бюджету. Також на ситуацію впливатимуть передрізвяні фінансові ралі на міжнародних ринках, поведінка НБУ на міжбанківському валютному ринку (що, власне, й визначило нинішню ситуацію), а також чинник свят, вихідних і неробочих днів, які вже менш ніж за тиждень призупинять міжнародні торги.

Нагадаємо, за оцінками провідних світових банків у 2021 році очікується падіння курсу долара на світових ринках.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні американська валюта в 2020 році, в середньому, буде тримати позначку в 28,85 гривень за одну американську купюру. А ось під кінець року - 29,5 гривень за долар.

Також Знай.ua писав, що МВФ спрогнозував реальний ВВП України на 2023-2025 роки.