У віці 82-х років помер радянський сценарист-мультиплікатор, один з творців "Ну, постривай" Олександр Курляндський.

Про це повідомляє "Ехо Москви" з посиланням на рідних артиста. При цьому причина смерті не розголошується.

Саме у "Ну, постривай" стався дебют сценариста у анімації. Вже потім він працював над сценаріями таких мультфільмів, як "Баба-яга проти!", "Сезон полювання", "Чудовий Гоша" і "Яблучний пиріг" і "Повернення блудного папуги". Про головних персонажів останнього - папугу Кешу, кота Василя і ворону Клару — Курляндський пізніше напише чотири повісті: "Ви не були на Таїті?", "А нас і тут непогано годують!", "Чудово!", І "Папуга Кеша шукає скарб".

Олександр Курляндський, фото з соцмереж
Олександр Курляндський, фото з соцмереж

Новину про смерть підтверджує і друг покійного письменник Михайло Ліпскеров у пості на своїй сторінці у соціальній мережі "Фейсбук".

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Нагадаємо, на Тернопільщині помер викладач Підгаєцького професійного аграрного ліцею. Колеги повідомили, що викладач Іван Михайлович Тимчук помер на 61 році життя.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що у Харкові від коронавірусу помер легендарний і геніальний хірург: "На його рахунку сотні врятованих життів" Медик помер на 66-му році життя.

Також портал Знай.uа писав, що на Тернопільщині вбивця тату-майстра отримав довічне: ні краплі жалю. Суд виніс остаточне рішення, але вбивця може подати апеляцію.