Хто не любить поласувати солодкими мандаринками взимку - мабуть, кожен! Щоб урізноманітнити улюблений фрукт, можна його карамелізувати. Такі солодощі будуть виглядати ефектно й на новорічному столі.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти:
- цукор - 200 г
- вода -100 г
- фрукти
Приготування:
У сотейник насипаємо 200 г цукру та вливаємо 100 мл води. Ставимо сотейник на плиту і на невеликому вогні доводимо до кипіння. Потім вогонь зменшуємо до мінімального. Сироп не мішаємо протягом всього процесу варіння. Він буде кипіти і поступово набуватиме жовтуватого кольору.
На варіння сиропу йде орієнтовно від 16 до 22 хвилин. Його готовність перевіряємо, капаючи сироп у холодну воду. Коли капаєте - то чути похрускування, а також формуються нитки карамелі, які мають чітку форму, моментально застигають і не опадають на дно. А коли давити їх у руці, то вони тріскаються наче скло.
Мандарини очистити від шкірки та великих білих плівок. Бажано обирати дрібніші мандарини з невеликим отвором посередині, в який вкласти палички для суші або шпажки. Мандарини обмокнути у гарячому сиропі. Прокручуємо його, щоб він рівномірно розподілився.
Оскільки карамель швидко застигає і густіє, тому працювати з нею потрібно оперативно. Застигають карамельні мандарини швидко - для цього їх можна поставити у високу склянку. Таким же способом можна карамелізувати й інші фрукти.
Нагадаємо, Марина Боржемська показала, як готувати швидкі і корисні страви: рецепт салату і печеної риби з гарбузом
Як повідомляв портал "Знай.ua", "Яблуко" з буряка та м'яса: рецепт яскравої закуски на Новий рік. Овочево-м'ясна закуска у вигляді яблука - це ідеальна страва на Новий рік. Вона яскрава, смачна і легко готується!
Також "Знай.ua" писав, 5 закусок до Нового Року: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат. Святковий новорічний стіл передбачає велику кількість закусок і салатів. Пропонуємо рецепти на швидку руку, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.