У вівторок, 22 грудня, по всій Україні очікується різна погода. У західних областях пройде дощ і мокрий сніг, можливі потужні пориви вітру. При цьому на Сході стовпчики термометрів опустяться до -10 градусів.

Про це повідомила відомий синоптик Наталка Діденко на своїй Facebook-сторінці.

Східна частина належатиме арктичному повітрю. Тому вночі стовпчики термометрів там піднімуться до -10 градусів. Захід України опиниться під впливом атлантичних процесів.

Сніг прогнозується на Луганщині, Донеччині та на Запоріжжі. На решті території країни істотних опадів не передбачається.

Температура повітря коливатиметься від -2 до +2 градусів. У східні області прийде мороз: вдень -2 -5 градусів, вночі – до -10 градусів. На Заході України буде тепліше – +2 +6 градусів.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

У Києві у вівторок вночі температура повітря знизиться до -4 градусів, а вдень повітря прогріється до -2 градусів. Однак істотних опадів не прогнозують.

Народний прогноз погоди в Україні

22 грудня відзначається день зачаття матері Пресвятої Богородиці. Якщо в цей день променисто і світло, то 31 грудня буде ясно і морозно, а якщо похмуро і на деревах іній – до похмурого і теплого Нового року. З цього дня визначали погоду на півроку вперед: сніг – до дощу, хуртовина – до вітру з дощем, мороз – до ясної погоди, відлига – до теплого дощу.

погода на 22 грудня, фото з сайту Укргідрометцентру

Нагадавши, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження. Вчені заявляють, що це в першу чергу пов'язано з глобальним потеплінням, яке ставатиме сильнішим і сильнішим.

Як повідомляв портал Знай.uа, синоптики прогнозують в Україні аномальну зиму. Температура повітря буде комфортною, але снігу чекати не варто.

Також портал Знай.uа писав, що зима в Україні в найближчі кілька років буде теплою і безсніжною, заморозки стануть справжньою рідкістю.