Червоний буряк під час приготування має властивість фарбувати руки і посуд, в якому вариться. І це б нічого, але відмити каструлі часто буває непросто.

Проте, існує спосіб, завдяки якому посуд завжди залишається чистим, а у процесі готування на кухні немає характерного для вареного буряка запаху. Щобільше, цей корисний овоч залишається соковитим і солодким, яскраво червоним і смачним. Про це пише сайт "Cooku".

Буряк, кадр з відео
Буряк, кадр з відео

Що важливо, завжди вибирайте буряк середнього розміру з темним забарвленням – він точно буде солодким і соковитим. Далі добре його помийте і витріть паперовими рушниками. Хвостики відрізати не потрібно.

Буряк кладемо в пакет, насипаємо цукор, 1 ч. л., а тоді ще укладаємо в один пакет. Добре фіксуємо обидва пакети. Постарайтеся випустити з пакетів повітря, щоб вони не надувалися при варінні.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Кладемо пакет з буряком в каструлю з водою, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо 25 хвилин. Тепер виймаємо з пакетів і охолоджуємо. Буряк готовий - тепер можна робити з соковитого і солодкого овоча будь-які салати і закуски.

Червоний буряк, фото: кадр з відео
Червоний буряк, фото: кадр з відео

Нагадаємо, Марина Боржемська показала, як готувати швидкі і корисні страви: рецепт салату і печеної риби з гарбузом

Як повідомляв портал "Знай.ua", "Яблуко" з буряка та м'яса: рецепт яскравої закуски на Новий рік. Овочево-м'ясна закуска у вигляді яблука - це ідеальна страва на Новий рік. Вона яскрава, смачна і легко готується!

Також "Знай.ua" писав, 5 закусок до Нового Року: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат. Святковий новорічний стіл передбачає велику кількість закусок і салатів. Пропонуємо рецепти на швидку руку, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.