Патрульна поліція тепер має у своєму розпорядженні 30 сучасних дорожніх авто-лабораторій. Про це розповів заступник начальника патрульної поліції України Олексій Білошицький у своєму Facebook.

Авто-лабораторії здійснюватимуть контроль за дотриманням правил, норм та стандартів утримання автомобільних доріг та вулиць є важливим у запобіганні та зменшенні кількості ДТП на дорогах України. Але такі перевірки необхідно проводити за допомогою спеціальних інструментальних технічних засобів вимірювання.

Авто-лабораторія, фото: Патрульна поліція
Авто-лабораторія, фото: Патрульна поліція

З їх допомогою інспектори зможуть перевіряти такі дорожні умови, як:

  • рівність проїжджої частини;
  • коефіцієнт зчеплення;
  • ухили проїжджої частини;
  • світлоповертаючу здатність дорожньої розмітки;
  • освітленість і яскравість дорожнього покриття і дорожніх знаків.

Крім того, перевірятимуть відповідності технічного стану дорожніх знаків вимогам ГОСТ. Також лабораторії будуть виїжджати на місця ДТП.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

За допомогою цих лабораторій поліцейські на місці ДТП зможуть зафіксувати наявність / відсутність розмітки та дорожніх знаків, а також перевірити їх відповідно до умов ДСТУ.

Авто-лабораторія, фото: Патрульна поліція
Авто-лабораторія, фото: Патрульна поліція

За порушення правил, норм і стандартів при утриманні автомобільних доріг і вулиць, невжиття заходів щодо своєчасної заборони або обмеження руху або позначення на автомобільних дорогах і вулицях місць виконання робіт передбачена адміністративна відповідальність ст.140 КУпАП.

"У разі виявлення такого правопорушення патрульні притягують винних посадових осіб до адміністративної відповідальності", - пише поліцейський.

Нагадаємо, киян морально готують до повторення "льодовикового колапсу".

Як повідомляв Знай.uа, Київ завалило снігом, люди перетворилися на сніговиків, а дорога в каток, кадри апокаліпсису.

Також Знай.uа писав, що копи виведуть на українські дороги "агентів" на колесах, порушникам не втекти.