Міністерство освіти має намір впровадити електронну систему моніторингу працевлаштування випускників вищих навчальних закладів. Про це під час засідання колегії МОН повідомив міністр освіти Сергій Шкарлет, розповідаючи про плани відомства на наступний рік.

Міністр висловив переконання, що система вищої освіти зараз здатна забезпечити високоякісну підготовку фахівців з урахуванням сучасних вимог і світових стандартів.

"Зусиллями співробітників міністерства опрацьовано і представлено ряд нормативно-правових актів, що сприяють підвищенню рівня якості освіти, його доступності та популяризації в українському суспільстві", – зазначив Сергій Шкарлет.

Крім того, Шкарлет назвав інші цілі на наступний рік, які вже почала реалізовувати держава.

Зокрема, відомство готується до затвердження та впровадження Стратегії розвитку вищої освіти на 2021-2031 роки, запровадження електронного ліцензування діяльності у сфері вищої освіти, підписання кредитної угоди між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку для підтримки реформ у сфері вищої освіти.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Також готується розробка і запуск єдиної електронної платформи у сфері набору іноземних студентів.

Нагадаємо, Україна "вибухнула" протестами проти міністра Шкарлета, нардепи розкрили деталі "кнопкодавського" слідства.

Як повідомляв Знай.uа, українцям дають знижку на навчання дітей - скільки, що потрібно і хто може оформити.

Також Знай.uа писав, що харківські студенти влаштували дикі "покатушки" на льоду.