Кожен українець заплатив у 2020 році по 3 тисячі гривень, або 106 доларів за обслуговування державного боргу України. Про це заявив глава Рахункової палати України Валерій Пацкан, коментуючи виконання Державного бюджету - 2020. Про це повідомляється на офіційному сайті прес-центру Рахункової палати.

"Повний аналіз бюджету - 2020 буде в наступному році. Ви ж знаєте українську специфіку, що найбільші платежі йдуть в грудні. Я можу зупинитися на цифрах на початок грудня, - зазначив Валерій Пацкан і додав. - Найбільша наша проблема-це запозичення. Це третина держбюджету", - заявив Валерій Пацкан.

За його словами, в держбюджеті України на 2020 рік спочатку було заплановано 346 млрд грн. А за фактом, станом на 1 грудня вже було витрачено 357,4 млрд грн, і до кінця року ця сума збільшиться.

" я хочу назвати дві цифри. Кожна сьома гривня доходів держбюджету йде на обслуговування боргу. Кожен українець за обслуговування держборгу заплатив по 3 тисячі гривень. Тобто, кожен з нас, Ви, Я, інші українці в 2020 році витратили по 3 тисячі гривень на обслуговування держборгу", — підкреслив Валерій Пацкан.

Раніше повідомляли, Кабмін вніс зміни до проекту бюджету-2021: що буде з зарплатами і пенсіями.

Популярні новини зараз
Не тягніть час: обленерго терміново звернулися до споживачів Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шмигаль пояснив, як оформити допомогу від держави на 8 тисяч гривень онлайн: повна інструкція.

Знай.ua писав, менеджер " Ощадбанку "ткнула бабці дулю під ніс замість допомоги:" у нас карантин!".