24 грудня 2017 року пішов з життя підполковник СБУ Сергій Ширков, який був учасником АТО.

Про день пам'яті героя нагадали на офіційній сторінці Служби безпеки України у соціальній мережі "Інстаграм".

Сам Ширков народився у Сєвєродонецьку, що на Луганщині, а своє дитинство та юність провів у козацькому селі Хухра Сумської області (ймовірно, козацька історія села й мотивувала його пізніше вступити до лав українського козацтва). Чоловік закінчив Сумський педінститут, після якого відправився на службу в армію. Саме з роботою в силових структурах він і пов'язав своє життя.

У 2001-2007 роках він працював у Міністерстві внутрішніх справ, а у 2007 перйшов на службу в СБУ.

"Досвідчений офіцер, талановитий контррозвідник він неодноразово брав участь у проведенні антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей", — пишуть про чоловіка на сайті СБУ.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

На жаль, прожити довге життя йому не судилося. "Три роки тому серце Сергія Ширкова зупинилося під час виконання обов’язків військової служби у його рідному місті", — пишуть про смерть 44-річного батька і чоловіка в інстаграмі.

"Сергій був українським патріотом, людиною-"скелею", вірним і незрадливим другом та побратимом, на чию підтримку можна було розраховувати у найскрутнішу хвилину. Без нього осиротілими залишилися його вдова та 10-річний син. Поховали Сергія Івановича Ширкова на Алеї Героїв Центрального кладовища міста. Пам'ять про Сергія Івановича, справжнього патріота й офіцера, захисника України, який присвятив життя справі захисту безпеки держави, назавжди залишиться в серцях його рідних, друзів і колег", - розповів його бойовий побратим Олег Корнієнко.

Нагадаємо, сержант ″Стаф″ з передової розповів про ситуацію на фронті

Як повідомляв портал Знай.ua, український герой отримав чотири кулі в спину від бойовиків Путіна і плюнув в обличчя смерті

Також Знай.ua писав, Хоробрим українським воїнам вручили відзнаки Командування ООС: "Ви гордість нашої країни".