Ще один новий штам коронавірусу виявили у Нігерії. Про це стало відомо у четвер, 24 грудня. У зв'язку з цим виникла необхідність у додатковому розслідуванні.

Ця інформація з'явилася після повідомлень Великобританії та Південної Африки про нові варіанти вірусу SARS-CoV-2, які виявилися більш заразними. Про це пише Reuters.

Директор Африканських центрів контролю та профілактики захворювань (CDC) Джон Нкенгасонг, на онлайн-пресконференції з Аддіс-Абеби підтвердив, що "Це окремий родовід від британського та південноафриканського вірусів".

Пандемія коронавірусу у світі фото: кадр з відео
Пандемія коронавірусу у світі фото: кадр з відео

Виявлення нових варіантів у Нігерії та Південній Африці стало причиною до надзвичайного засідання Африканського CDC цього тижня. За минулий тиждень Нігерія повідомила про збільшення випадків захворюваності на 52%, а Південна Африка - про збільшення на 40%.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Джон Нкенгасонг також заявив, що немає жодних доказів того, що новий штам вірусу сприяє збільшенню передачі інфекції в Нігерії.

Варто зауважити, що Нігерія є найбільш густонаселеною країною Африки, там проживає понад 200 мільйонів людей. Досі Нігерія фіксувала менше випадків коронавірусу, ніж інші країни на континенті. Щоденно реєстровані випадки інфікування вперше цього місяця перевищили 1000.

Зазначається, що зараз новий швидко поширюваний варіант вірусу, який Південна Африка виявила 18 грудня, зараз є найпоширенішим там. Проте доказів того, що він є причиною важчого перебігу хвороби, наразі немає.

Лікарня під час пандемії, фото: кадр з відео
Лікарня під час пандемії, фото: кадр з відео

Нагадаємо, Уляна Супрун застерегла від підступної небезпеки новорічних свят: "Бомбардування і ураган". Уляна Супрун застерегла батьків від однієї з небезпек новорічних свят

Як повідомляв портал "Знай.ua", СБУ схилила голови через загиблих на Донбасі побратимів: найкращі снайпери віддфали життя за Україну. 1 грудня виповнився рік з дня загибелі двох Героїв України

Також "Знай.ua" писав, Супрун застерегла батьків від неминучого: неправильно виховують дітей. Уляна Супрун пояснила, як виховання дитини вплине на її доросле життя