Професія вчителя, попри свою беззаперечну необхідність стала втрачати престиж, а самі педагоги - авторитет. Багато молодих фахівців, які спершу з ентузіазмом кидаються у вир шкільного життя, невдовзі залишають роботу.

Чому так відбувається пояснює EconomistUA. Саме з цих причин зараз в Україні переважна більшість вчителів – пенсійного або передпенсійного віку.

Основні причини, через які молоді вчителі йдуть зі школи:

1. Низька заробітна плата. Молоді педагоги поки не мають солідного стажу і досвіду, тому й не отримують надбавок. Часто вони змушені брати більше навантаження, щоб збільшити свій дохід. Це своєю чергою часто призводить до професійного вигорання.

Школа, фото: кадр з відео
Школа, фото: кадр з відео

2. Невміння знайти спільну мову з батьками. Вчорашньому студентові буває складно протистояти батькам.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

3. Нераціональний менеджмент. Буває, що молодому вчителю дають найбільш проблемний клас, з яким не хочуть зв’язуватися більш досвідчені колеги. Юнацький максималізм швидко втрачається, адже знайти підхід до складних дітей досить непросто. Це вимагає певних знань і досвіду.

4. Занадто багато роботи з паперами. Вчителям доводиться заповнювати нескінченні звіти, на які вони змушені витрачати свій особистий час.

5. Проблема особистого зростання. Молоді фахівці не хочуть обмежуватися лише викладанням, адже мають багато зацікавлень, на які їм не вистачає ні часу, ні грошей. Життя вчителя поступово замикається лише на школі.

Українська школа, скріншот: YouTube
Українська школа, скріншот: YouTube

Нагадаємо, Уляна Супрун застерегла від підступної небезпеки новорічних свят: "Бомбардування і ураган". Уляна Супрун застерегла батьків від однієї з небезпек новорічних свят

Як повідомляв портал "Знай.ua", СБУ схилила голови через загиблих на Донбасі побратимів: найкращі снайпери віддфали життя за Україну. 1 грудня виповнився рік з дня загибелі двох Героїв України

Також "Знай.ua" писав, Супрун застерегла батьків від неминучого: неправильно виховують дітей. Уляна Супрун пояснила, як виховання дитини вплине на її доросле життя