Українська мама втомилася боротися з державною шкільною системою і віддала дитину на дистанційне навчання до іншого, вже приватного навчального закладу. Результатом вона залишилася задоволеною.

Навчання у школі, кадр з відео
Навчання у школі, кадр з відео

Про це жінка написала у популярній фейсбук групі "Батьки SOS", яка присвячена обговоренню мамами, татами й іншими опікунами дітей проблем вітчизняної середньої освіти. Цікаво, що українка принципово не називає школу, щоб її пост не сприйняли як рекламний.

"Всю передісторію розповідати не хочу. Син проти. Але одного разу я зрозуміла, що більше він в звичайну школу не піде. Боротися проти системи сил немає. Булінг не доведеш. Поліція до цього ставиться так: "Цікаво, що вийде. В одній школі вчителі оштрафували"

Я перечитала море статей і зрозуміла, що є певна атмосфера в школі. Поміняли школу. І дійсно стало краще. Однак діти стали проситися в дистанційну, взагалі в будь-яку. Я стала наводити довідки. І одного разу просто після роботи поїхала і взяла довідку, що мого сина беруть. Тобто в четвер конфліктна ситуація з директором - в понеділок я пишу заяву", — поділилася передісторією мама.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Найбільше жінка боялася, що їй не вдасться мотивувати дитину на навчання. Але ці страхи виявилися безпідставними.

школа / скріншот з відео
школа / скріншот з відео

"Школа. яку ми вибрали, надала нам платформу з навчальними планом, уроками і тестами. І підручниками в електронному вигляді. Перші три дні були навчанням в користуванні платформою. Ми їх якось пройшли. І тут я виявила, скільки прогалин в знаннях у дитини. Він багато хворів, пропустив восени місяць, потім дистанційка.

Спершу я сама сиділа з ним над математикою. У новій темі він дивився на мене, як баран на нові ворота. І я сказала: "Дивись уроки, я за них плачу" Через пів години він прибіг розповідати нову тему, через годину другу. Далі були інші теми і тести. Головне досягнення: "Мама, я думав, що ніколи не зможу зробити проєкт, а я зробив!" і "Виявляється, цей предмет цікавий, я можу його вивчити!"

Іноді мені здавалося, що важко, але потім згадувала, що останні 4 роки щовечора після роботи я сиділа над ним, допомагала з уроками.

А знайома з сусідньої гімназії каже, що вони все в класі сидять і пояснюють дітям домашні завдання. 6 клас, як у нас", — розказала українка.

Жінка стверджує, що не нав'язує свій досвід нікому, а лише ділиться власним досвідом.

Нагадаємо, молода Вчителька розкрила правду про "українську школу", звільнення не уникнути.

Як повідомляв Знай.uа, Тернопільська вчителька напала на учня за Малюнки, батьки в люті.

Також Знай.uа писав, що у Києві хлопчина отримав струс мозку за нафарбовані губи.