Багато українців вважають своїм обов'язком піклуватися про красу і грамотність власного мовлення, тому вони уважно прислухаються до порад філологів. Цього разу спеціалісти радять, як правильно вітати інших з Новим роком.

Так, Жанна Хома зауважила, що не варто вживати вираз "З наступаючим Новим роком" і пояснила, чому це є помилкою.

"По-перше, слово «наступати» вживається переважно у значенні «ставати ногою, лапою на кого-, що-небудь».

По-друге, такі дієприкметникові форми як «наступаючий», «розмовляючий» геть не властиві українській мові", — підкреслила спеціалістка.

Новий рік 2021 в Україні, скріншот відео
Новий рік 2021 в Україні, скріншот відео

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Замість цього пропонують використовувати такі звороти:

З Новим роком!

З Різдвом Христовим!

Щасливого Нового року!

Щасливого Різдва!

У випадку ж необхідності наголосити, що свято буде найближчими днями, то можна також послуговуватися виразом "З прийдешнім святом!"

Нагадаємо, Меню на Новий рік 2021: що приготувати до свята.

Як повідомляв портал Знай.ua, Новий рік 2021: головні прикмети свята. " Як Новий Рік зустрінеш - так його і проведеш", - цю народну приказку, напевно, чули всі. Через це люди докладають неабияких зусиль, аби навернути вдачу на свій бік. Яким же прикметами необхідно слідувати, щоб в майбутньому році чекав успіх? Що можна зробити в новорічну ніч?

Також Знай.ua писав, У чому зустрічати Новий рік 2021 за знаком зодіаку.