Від президента України Володимира Зеленського вимагають змінити назву держави і відновити історичний топонім "Русь".

Відповідний документ був розміщений на офіційному порталі електронних петицій до президента України.

Автор тексту вимог стверджує, що назва "України" нав'язала більшовицька влада:

"Більшовики-комуністи без всенародного референдуму в 1918 році назвали нашу країну "Україною" замість її історичної назви "Русь", щоб зробити з нас манкуртів, які забули та не знають свою руську історію, своїх руських пращурів, свою руську культуру та традиції, свій руський язик.

Це обурює багатьох вчених, істориків, письменників і більшість громадян України", — стверджує Микола Ісаєв.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Цікаво, що основним аргументом на користь перейменування стали масові хресні ходи вірян на День Хрещення Київської Русі.

"День Хрещення Київської Русі має найбільшу пошану на Україні і саме тому щороку в Києві на народну ходу на честь Дня Хрещення Київської Русі збирається величезна кількість наших віруючих громадян, в минулому році - понад 250 000 віруючих УПЦ МП, а в цьому - близько 300 000 віруючих.

Тобто мешканці нашої держави вже більше 1000 років пам'ятають, знають і шанують справжню назву нашої країни - Русь, тобто це Руська земля на якій, завжди жили і живуть руські (в перекладі: білі, світлі, святі) люди", — йде мова у петиції.

Підстави для такого кроку знайшли і в законодавстві України.

"На Україні був прийнятий Закон України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки", визнаний таким, що відповідає Конституції України (є конституційним), згідно з Рішенням Конституційного Суду № 9-р/2019 від 16.07.2019 року.

Однак назва нашої країни - "Україна", яку незаконно надали їй більшовики-комуністи і що діяла аж 70 років комуністичного тоталітарного режиму, до цих пір НЕ ДЕКОМУНІЗОВАНА, хоча за цим Законом у нас вже змінили свою назву всі міста і вулиці.

В зв’язку з вищенаведеним, керуючись Законом України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки", ПРОШУ Президента України, який, згідно статті 102 Конституції, є ГАРАНТОМ додержання Конституції, прав і свобод людини і громадянина:

1.ВНЕСТИ у Верховну Раду України законопроект про зміну назви нашої країни з "України" на "Русь";

2.ПРОВЕСТИ Всеукраїнський референдум щодо зміни назви нашої країни з "України" на "Русь"", — вимагає українець.

Наразі цю ідею підримало лише 13 осіб.

Цікаво, що чоловік не новачок у громадсько-політичному житті. Людина з таким ПІБ очолювала "Партію справедливості та розвитку" та декілька організацій, які займаються захистом прав чорнобильців.

Нагадаємо, "Хочу Діснейленд і Голлівуд в Україні": Зеленський знайшов час для президентських примх - шанси є

Як повідомляв Знай.uа, кличте Зеленського! Українські татки пішли війною на матерів - "Функція запліднювати".

Знай.uа писав, у Києві хочуть побудувати Діснейленд, Кличку вже відправили документ.