Міністр охорони Здоров'я України Максим Степанов заявив, що не планується скасовувати або переносити посилений локдаун з 8 по 25 січня. Про це він заявив на брифінгу в понеділок, 28 грудня.

"Те, що стосується проведення жорсткого карантину з 8 по 24 січня, МОЗ не збирається вносити зміни", - говорить Степанов.

Міністр розповів, що після новорічних свят очікується сезонний спалах грипу крім прогнозованого збільшення захворюваності коронавірусною інфекцією.

Степанов пояснив, що до цього спалаху важливо підійти максимальним зниженням навантаження на медичну систему.

Максим Степанов, скріншот YouTube
Максим Степанов, скріншот YouTube

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Глава МОЗ повідомив, що за минулий тиждень в Україні був зафіксований 59 381 випадок зараження COVID-19 на противагу 70 327 від попереднього тижня. Степанов вважає це результатом протиепідемічних заходів уряду.

Міністр відзначив зменшення кількості ПЛР-тестів, він пояснив це збільшенням експрес-тестів на антигени.

Крім того Степанов заявив, що зниження кількості інфікованих в день не є приводом для того, щоб скасовувати заплановані карантинні обмеження.

Нагадаємо, у МОЗ представили план вакцинації від Covid-19 на 2021 і 2022 рік.

Як повідомляв Знай.uа, зарплати Міністрів досягли астрономічних сум, в 30 разів більше за мінімалку.

Також Знай.uа писав, що коронавірус мутував і став на 70% небезпечнішим, офіційна заява уряду.