В Україні перші виплати ФОПам та найманим працівникам вже здійснено. Приймання заяв ще триватиме до 31 грудня. А оформити виплату можна з мобільного у застосунку "Дія".

Проте, разом з тим ширяться численні недостовірні чутки щодо виплат. На сторінці "Дія — Державні послуги онлайн" в Інстаграмі навели найпопулярніші з них і розвінчали міфи.

"Ловіть міфи мовою оригіналу: "Прийде перевірка!", "У будь-якому випадку треба буде повернути кошти!", "Звільнять з роботи, бо роботодавцю треба буде за них платити податки!", "Недоплатять зарплату на цю суму!", "Ці гроші треба віддати роботодавцю!? Чи відпрацювати після карантину?", "Роботодавець, коли дізнається, що ти взяв допомогу, — звільнить!", "Потрібно буде роздати своїм колегам на роботі, кому не виплатили!", - йдеться у повідомленні.

Скріншот: instagram.com/diia.gov.ua
Скріншот: instagram.com/diia.gov.ua

Українців заспокоїли, що допомога, яку нарахували, належить лише їм. Тому нікому повертати її чи ділитися нею не потрібно. Отримувач виплати вказує номер "власного" гривневого рахунку у форматі IBAN, а не роботодавця чи ще когось.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Доступ до вашої карти є тільки у вас! Дані нікуди не передаються, бо Дія тільки віддзеркалює їх з реєстру ПФУ. Жодне законодавство України не визначає таких дій з боку організації, на яку ви працюєте.", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, безстрашний воїн ЗСУ отримав "бойове хрещення" просто на День Незалежності: "Ціла батарея артилерії...". Він вважає, що це справа для справжніх чоловіків.

Як повідомляв портал "Знай.ua", після Нового року хліб для українців стане "золотим": скільки коштуватиме буханець. Хліб в Україні подорожчає на початку 2021 року

Також "Знай.ua" писав, крилаті піхотинці ЗСУ підкорили небо: в ООС показали дивовижні кадри. Воїни-десантники продовжили виконувати планову програму стрибків з парашутом