Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко показав, як приготувати беконово-журавлинне варення на багеті з сиром та петрушкою на Новий рік.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяРецептом він поділився на своїй сторінці в Інстаграмі. Клопотенко зізнався, що смак у цієї закуски неймовірний.
"Шо у вас по закусках на Новий рік? У мене от буде беконово-журавлинне варення на багеті з сиром та петрушкою. Це просто дахозносна тема. Я коли вперше приготував та з'їв це, то впав на коліна і довго плакав. Дуже крутий смак. Це пародоксальне варення з бекону тупо чіпляє за живе. Ти спочатку думаєш, як це взагалі можливо. А потім куштуєш та проникаєшся до глибини душі філософією цього поєднання. М'який хлібчик, ягідно-карамельний смак з пряними та пружними елементами. В кінці всі відчуття загострюються за рахунок сиру. Вау.", - написав кулінар.
Щоб приготувати цю святкову закуску спершу потрібно нарізати батон і поставити в духовку, щоб він трохи підсушився. Бекон смажите з журавлиною, цукром та невеличкою кількістю води, доки вся маса не загусне. Тоді масу, яка вже карамелізувалася, порубати ножем, щоб вона набула більш однорідної структури.
На хліб викласти шматочки твердого сиру - підійде будь-який витриманий. Як зазначив Клопотенко, "задача цих канапок - зробити так, щоб після солодко-пряного варення солоний сир ніби обійняв ваші рецептори". Далі зверху на хліб з сиром викладаєте варення та листя петрушки.
Нагадаємо, Марина Боржемська показала, як готувати швидкі і корисні страви: рецепт салату і печеної риби з гарбузом
Як повідомляв портал "Знай.ua", "Яблуко" з буряка та м'яса: рецепт яскравої закуски на Новий рік. Овочево-м'ясна закуска у вигляді яблука - це ідеальна страва на Новий рік. Вона яскрава, смачна і легко готується!
Також "Знай.ua" писав, 5 закусок до Нового Року: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат. Святковий новорічний стіл передбачає велику кількість закусок і салатів. Пропонуємо рецепти на швидку руку, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.