Міністерство соціальної політики України підбило підсумки 2020 року, що минає і показало свої здобутки. У відомстві відзначили, що соціальні послуги це наближення до людей.

Про це повідомляє пресслужба Мінсоцполітики на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук. Зокрема, у відомстві відзначили підключення 420 ОТГ до інтегрованої інформаційної системи "Соціальна громада".

Крім того, 525 ОТГ створили служби у справах дітей, створена Національна соціальна сервісна служба, схвалена Стратегія цифрової трансформації соціальної сфери. Міністр соціальної політики Марина Лазебна назвала найважливішу зміну 2020 року.

Марина Лазебна, скріншот: facebook.com/MLSP.gov.ua
Марина Лазебна, скріншот: facebook.com/MLSP.gov.ua

"Найважливішою зміною 2020 року у наданні соціальних послуг стало їх наближення до людей – перехід на надання на рівні громади. Тобто кожен керівник громади має знати який в нього контингент вразливих людей, кому потрібна підтримка, скільки в нього сімей з дітьми малолітніми, у яких сім'ях батьки працюють, чи є їм, що їсти, що є в школах, чи є садочки. З 2015 року громади цьому вчились, отримали на це ресурси, бюджети та повноваження.", - відзначила міністр. Марина Лазебна

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Вона також нагадала про інструмент – Інтегровану інформаційну систему "Соціальна громада", яка призначена для автоматизації основних процесів з отримання соціальних виплат та послуг. Завдяки їй в громаді приймаються звернення на отримання соціальних виплат, субсидій, компенсацій, загалом це 67 видів соціальної підтримки.

Нарахування субсидій, кадр з відео
Нарахування субсидій, кадр з відео

Лазебна повідомила й про й про придбання комп’ютерної техніки та обладнання для 273 територіальних громад, здійсненого в межах реалізації спільного з Міжнародним банком реконструкції і розвитку проєкту "Модернізація системи соціальної підтримки населення".

Крім того, цьогоріч було створено Національну соціальну сервісну службу. Відтепер Міністерство соціальної політики формує політику, реалізує Нацсоцслужба, яка забезпечить безперервність надання людям підтримки ще в тих органах соцзахисту, які зараз підпадають під реорганізацію.

Також у 2020 році відбулося районування, тепер районів 136 замість 490. При кожному з цих районів у нас є структурний підрозділ з питань соціального захисту населення.

"Ще один важливий результат – Схвалення Стратегії цифрової трансформації соціальної сфери, яка передбачає створення Єдиної інформаційної системи соціальної сфери. Таким чином ми об’єднаємо розрізнені реєстри, забезпечимо прозорість та автоматизацію соціальних виплат, запровадимо електронний документообіг у соціальній сфері", - йдеться у повідомленні. Марина Лазебна

Скріншот: facebook.com/MLSP.gov.ua
Скріншот: facebook.com/MLSP.gov.ua

Скріншот: facebook.com/MLSP.gov.ua
Скріншот: facebook.com/MLSP.gov.ua

Скріншот: facebook.com/MLSP.gov.ua
Скріншот: facebook.com/MLSP.gov.ua

Нагадаємо, безстрашний воїн ЗСУ отримав "бойове хрещення" просто на День Незалежності: "Ціла батарея артилерії...". Він вважає, що це справа для справжніх чоловіків.

Як повідомляв портал "Знай.ua", після Нового року хліб для українців стане "золотим": скільки коштуватиме буханець. Хліб в Україні подорожчає на початку 2021 року

Також "Знай.ua" писав, крилаті піхотинці ЗСУ підкорили небо: в ООС показали дивовижні кадри. Воїни-десантники продовжили виконувати планову програму стрибків з парашутом