Як Новий Рік зустрінеш - так його і проведеш. Це, безсумнівно, найбільш відоме новорічне марновірство. Тому проводити свято слід за всіма прикметами, Правилами і з урахуванням специфіки символу року. Яким же прикметами необхідно слідувати, щоб в майбутньому році чекав успіх? На які ознаки варто звернути найпильнішу увагу?

З давніх-давен з Новим роком було пов'язано безліч забобонів: в народі водилися і правдиві і помилкові, і добрі і злі прикмети, а також ворожіння.

Народні прикмети і забобони зимових свят

Новий рік 2021
Новий рік 2021: фото Facebook

Новий рік є найдавнішим святом, яке продовжують святкувати донині.

За старих часів було прийнято починати готуватися до зустрічі Нового року вже на початку грудня. А останній тиждень року, що минає (після Дня святого Миколая) була насичена обрядами, невиконання яких вважалося дуже поганою прикметою в рік прийдешній. З роками всі ці забобони поступово реформувалися, але все ж не втратили свою суть:

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще
  • І перше, що потрібно зробити перед зустріччю Нового року — це розрахуватися з боргами. Причому важливо зробити це якомога швидше, адже вирішувати фінансові питання 31 Грудня — не найкраща прикмета.
  • У цей період також важливо проявляти щедрість, наслідуючи приклад святого Миколая Чудотворця. Потрібно не скупитися подавати милостиню нужденним. Не можна забувати і про близьких: їм слід піднести досить щедрі подарунки. При цьому добрі справи повинні відбуватися від чистого серця. Тоді ваша прибуток увелічтітся, а доля сама стане підносити приємні подарунки.
  • Якщо не встигли попросити вибачення у тих, перед ким винні, на Миколая, то неодмінно зробіть це в передноворічний тиждень. Інакше добра в Новому році не знайти.

Народні прикмети 31-го грудня

Новий рік 2021
Новий рік 2021: фото Facebook

У цей день наші предки проводили цікавий ритуал з віником. Щоб виявитися успішним і щасливим в наступаючому році, потрібно було встати раніше і відправитися на ринок за новим віником. Після чого з новим господарським інструментом потрібно було провести магічний ритуал — зв'язати його червоною стрічкою і поставити в кут ручкою вниз. Старий віник викидали, оскільки вважалося, що два віника в будинку — погана прикмета.

За старих часів перед новорічними святами люди також набували нових рушник або выстирывали старі. Адже після прийняття ванни перше, що стосується нашого тіла, є рушник.

31-го грудня забороняється прати. В іншому випадку в Новий рік можна закликати біду не тільки на себе, але і на будь-якого з родичів.

Увечері в цей день не можна виносити сміття. Це зробить шлях Нового року до вас неприємним, вам будуть обіцяти тільки збитки.

Готуючись до приходу гостей, запаліть в кожній кімнаті свічку (бажано церковну). Свічки символізують собою божественне чудодійне світло.

Щоб залучити енергію грошей, то ваша ялинка повинна бути прикрашена монетками і купюрами.

В останню ніч року, що минає кожен повинен наповнити свій гаманець грошима, інакше порожнім він залишиться протягом усього року.

Увечері 31-го грудня потрібно винести який-небудь предмет за поріг будинку, а вранці занесіть назад. Таким чином віддається данина минулому році і вітається новий. Винесений предмет можна заховати за ялинкою або за будь-яким іншим рослиною або кущем.

Новий рік 2021
Новий рік 2021: фото Facebook

Ще 31-го грудня варто спекти пиріг. Він може бути як солодким, так і солоним. Будь-які пироги на Русі вважалися символом достатку, і оберігали будинок від негараздів і злих духів.

Якщо ви вирішили зустріти Новий рік в іншому місті, місце Вашого святкування необхідно зробити максимально затишним і домашнім.

З давніх-давен люди виявляли різні ознаки зміни місцевої погоди і вчилися розгадувати секрети природи. Наприклад, сльота або дощ в Новий Рік — це прикмета настання метушливого року, який принесе з собою багато проблем.

Ну і найпростіша прикмета: Нова ялинкова іграшка на святковому дереві в цей день — це ще одне бажання в Новому році, яке обов'язково збудеться.

Прикмети новорічного столу

Новий рік 2021
Новий рік 2021: фото Facebook

Стіл на свято обов'язково повинен бути щедрим і багатим. Важливо заздалегідь продумати новорічне меню, адже яким буде стіл на зимові свята, таким буде і сімейний достаток в майбутньому році.

Крім того, стіл неодмінно потрібно прикрасити свічками. Вони стануть оберегом від злих духів.

Перш ніж, як сісти за стіл всі члени сім'ї повинні перев'язати мотузками його ніжки. Це обіцяє згуртованість і доброзичливі відносини.

А глава сім'ї повинен також постукати по столу кулаком. Це віщує, що достаток столу перенесеться і на будинок.

Перед тим як зустрічати Новий 2021 рік, потрібно люб'язно проводити старий 2020-ий. Слід подякувати йому за все хороше, що він приніс. Якщо ж рік був несприятливим — не акцентуйте на цьому увагу, а подякуйте всім, хто підтримав і допоміг вистояти минулого року.

Під час новорічної трапези важлива тональність розмови. Ні в якому разі не можна сваритися. Політика, Релігія та інші конфліктні теми — дуже погана прикмета, оскільки негативні емоції перенесуться на весь рік.

Всякий, хто чхнув за новорічним столом, знайде щастя. Причому це щастя поширитися і на всіх учасників трапези — Новий рік для всіх присутніх виявиться вдалий.

Поки б'ють куранти: прикмети першої хвилини

Новий рік 2021
Новий рік 2021: фото Facebook

Існує легенда: якщо правильно провести перші хвилини Нового року, то вже на світанку ваше життя круто зміниться в кращу сторону.

Перша хвилина, під час якої б'ють куранти і настає Новий рік, покрита таїнством. З нею пов'язано безліч забобонів і прикмет:

  • Коли все за традицією піднімають келихи, потрібно встигнути зроби ковток до 00.01. І головне — загадуйте якомога більше бажань. Все, що встигнете сказати за ці 60 секунд — неодмінно збудеться в Новому році.
  • Зустрічати Новий рік прийнято оплесками, криками і вигуками. Чим голосніше ви будете шуміти, тим надійніше Захистіть свій будинок від нечисті. Присутні за столом приймають привітання.
  • Після бою курантів потрібно обійняти близьких — це прикмета на зміцнення відносин в сім'ї.

Символ Нового 2021 року

Новий рік 2021
Новий рік 2021: фото Facebook

Символом наступаючого року стане білий металевий бик. У святкову ніч перший тост повинен бути саме за господаря Нового року.

Бик дуже спокійний, цінує працьовитість, чесність і сімейні узи. Вплив цього Знака дає додатковий стимул до праці, завдяки якому можна все заповітні бажання втілити в життя. Також білий бик дуже цінує людей, які допомагають близьким.

Отже, всім, хто не боїться роботи, Бик допоможе здійснити всі задумані плани. У творчості теж може статися прорив, якщо людина буде готова докласти до цього максимум своїх зусиль.

У фінансових питаннях також очікується позитивний результат, але за умови, якщо відмовитися від легковажних авантюр і витрачати накопичені гроші на дійсно важливі речі.

Новий рік 2021
Новий рік 2021: фото Facebook

Що стосується особистих відносин, то під заступництвом бика, у подружніх пар буде повна згода, але тільки якщо члени сім'ї будуть чесні один з одним. Хорошим буде 2021 рік і для дружніх відносин, а також пошуку супутника або супутниці життя.

Крім того, рік буде грошовий і вдалий. Підходить для ділової зустрічі, і не однієї.

Раптовий подарунок 1 січня означатиме, що фінансова вигода вас чекає найближчим часом.

Ворожіння на Новий рік

Раніше напередодні Нового року часто ворожили. І зараз ці звичаї продовжують користуватися популярністю. Найбільш поширене в народі ворожіння, пов'язане з родючістю.

У ніч на 1 січня у дворі залишали Стіг жита, пшениці та ячменю. Вважалося, що культура, яка покриється інеєм, буде народити краще за інших.

Новий рік 2021
Новий рік 2021: фото Facebook

Незаміжні дівчата також люблять гадати в новорічну ніч, але на свою долю. Втім, за старих часів цими обрядами захоплювалися навіть чоловіки. Глави сімейств засовували руку під скатертину святкового столу і витягали заздалегідь заховану там зелень або колоски пшениці. Якщо траплялася Довга травинка — значить, життя буде довгим, а якщо колосок — у новому році очікується хороший урожай.