На початку 2021 року повз нашу планету пролетить декілька небесних тіл-астероїдів: один з них, дуже подібний до Челябінського метеорита, отримав статус "потенційно небезпечного".

Про це повідомляє британське видання Daily Express з посиланням на дані американської NASA.

Астероїд-"близнюк" Челябінського метеорита отримав назву 2020 YA1 і на найближчу до планети відстань він має наблизитися вже 3 січня. Оскільки об'єкт може перетинати орбіту Землі, він отримав статус потенційно небезпечного, однак вірогідність зіткнення з Землею залишається надзвичайно малою.

Метеорит, фото: pikabu.ru
Метеорит, фото: pikabu.ru

За висновком експертів, цей космічний гість розмірами трохи менше челябінського метеорита, що вибухнув в небі над Південним Уралом 15 лютого 2013 року. За оцінками вчених, діаметр челябінського астероїда до падіння становив близько 19,8 метра, а маса - від 7 тисяч до 13 тисяч тонн, а 2020 YA1- 16 метрів, це приблизно висота п'ятиповерхового будинку.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Це не єдине небесне тіло, з яким Земля буде на близькій відстані у цей період. Астероїд 2003 AF23 з розрахунковим діаметром від 180 до 390 метрів пройде у цей же день 3 січня на відстані 6,3 мільйона кілометрів — і у випадку зіткнення, він би приніс набагато більші руйнування.

Нагадаємо, у NASA повідомили про наближення до Землі величезного астероїда

Як повідомляв портал Знай.ua, астронавти показали дивне відео з орбіти

Також Знай.ua писав, До Землі наближається гігантський астероїд, залишилися лічені години - що чекає Україну.