Вакцина від коронавірусу Covid-19 виявилася небезпечною. У Фінляндії стало відомо про небажану реакцію на заповітне щеплення. Повідомлення про це з'явилося на фінському порталі телерадіомовлення YLE.

Портал послався на головлікаря Агентства з безпеки і розвитку в області фармацевтики Fimea (Фінляндія) Майю Кауконен.

Що саме сталося з пацієнтом, поки не розголошується, заради збереження конфіденційності. Однак, якщо цей ефект проявиться п'ять і більше разів, можна буде говорити про побічний ефект.

"коли ми отримаємо щонайменше п'ять повідомлень, то повідомимо, якого роду побічні ефекти в них вказувалися", - пообіцяла Кауконен.

27 грудня у Фінляндії пройшла перша вакцинація медпрацівників вакцинами Pfizer і Biontech. Станом на 2 січня були щеплені від коронавірусу медики п'яти лікарняних округів у Гельсінкі, Тампере, Турку, Куопіо та Оулу.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще