Реформа української освіти триває. У 2021 році ще більше закладів освіти зіштовхнеться з нововведеннями, атестаціями або отримає нове обладнання; вперше випускники будуть вимушені здавати обов'язкове ЗНО з математики.

Про це розповідає ресурс "Освіторія".

Якщо попередні роки ревізії і розробки нових методик відбувалися для молодшої школи, у 2021 до дій вступає середня школа. Спершу всі ознайомляться з новим Держстандартом, згодом почнуть детально розписувати модельні навчальні програми і навіть потижневе планування. В межах реформи, велика кількість вчителів розпочне процес переатестації та підвищення кваліфікації. У бюджеті виділено на це кошти.

Школа, кадр з відео
Школа, кадр з відео

Інша стаття бюджету - закупівля нового обладнання. Це стосується не лише банальної модернізації навчальної бази, але в першу чергу про купівлі предметів, які допоможуть перетворити школу в інклюзивний простір. В школах з'явиться ще більше помічників вчителя і учня - якщо помічник вчителя - посада, на яку потрібно пройти вишкіл і скласти іспит, то помічником учня може стати будь-хто, адже головне завдання такої людини допомогти дитині у соціалізації: перевдягатися, обідати, спілкуватися тощо.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Серйозна зміна, яку на собі відчують усі - обов'язкове ЗНО з математики. Воно існуватиме у двох варіантах: стандартному і спеціальному (для тих, хто самостійно бажає пройти більш складне тестування або ж мав математичний профіль у школі). Стандартного ЗНО з української мови і літератури більше не буде. Усі учні мусять здати ЗНО з мови, проте питання з літератури ставитимуть лише тим, хто сам зголоситься на це (очікується, що таке тестування потрібно буде абітурієнтам на гуманітарні спеціальності). ЗНО перевірятиме знання зі старого, усталеного, правопису української мови.

Нагадаємо, Школа на чолі з директором повстала проти хлопчика і матів на папірці, бідна мати шукає допомоги: "У нас місто маленьке...".

Як повідомляв Знай.uа, до школи з 5 років: батькам пояснили, наскільки реальний такий сценарій.

Знай.uа писав, скільки шкіл і садочків закрили на карантин в Україні, статистика від МОЗ.