В Україні з 8 січня введуть локдаун. Він тимчасово допоможе знизити число нових хворих коронавірусної інфекцією. Про це розповіла відома лікар-інфекціоніст Ольга Голубковська в інтерв'ю каналу "Kyiv Live".

Лікар переконана, що тимчасово число хворих знизиться, але локдаун не зможе повністю зупинити епідемію. Крім того, після ослаблення жорстких обмежень швидше за все буде нове зростання захворюваності.

"Ніякий локдаун нічого не зупинить. Він, єдине, що може знизити тимчасово кількість хворих. Після закінчення локдауна ми будемо бачити знову зростання. Дивіться, навесні я підтримувала (локдаун-прим. ред.) І я, в принципі, завжди підтримую", - сказала Голубовська.

Вакцина від коронавірусу, фото Слово i Діло
Вакцина від коронавірусу, фото Слово i Діло

Доктор визнає, що посилення карантинних заходів є єдиним заходом протистояння поширення хвороби.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"У нас не вистачає рук для того, щоб просто підійти до хворих, люди цього не бачать, медперсонал просто падає. Я вже давно кажу, у нас хороші протоколи і ми навчили їм багатьох людей і лікарів. Щоб витягнути людину "важку", біля неї потрібно перебувати цілодобово", – зазначила вона.

Нагадаємо, Ляшко розповів, що робити з ускладненнями від covid-19.

Як повідомляв Знай.uа, поки українці чекають ліків від covid-19, британці вирішили "змішувати" вакцину.

Також Знай.uа писав, що львівські лікарі розповіли, як перенесений ковід впливає на пацієнтів.