Від початку 2020 року в Україні збільшився максимальний податок на житлову нерухомість. Зазвичай платежі відносно цих податків приходять заднім числом, тому у 2021 році українці будуть платити податок, нарахований за 2020 рік.

З 1 січня збільшено максимальний податок на квадратні метри, що перевищують встановлену норму. Цей показник підвищився з 62,5 за кожен "зайвий" квадратний метр до 70,8 гривні.

Як зазначається, підвищена ставка податку застосовується до площі нерухомості, яка перевищує 120 квадратних метрів для будинків і 60 квадратних метрів для квартир, повідомляє ДПС.

нерухомість
нерухомість

То ж якщо будинок має площу 130 кв. м, то підвищена ставка податку застосовується до 10 кв. м.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Наприклад, у 2020 році за квартиру площею 80 кв.метрів (20 кв. м вище норми) потрібно було заплатити 1250 грн. У 2021 році за таку ж квартиру доведеться заплатити податок в 1416 грн.

Власникам такої "зайвої" нерухомості квитанція повинна надійти до 1 липня. А податок необхідно сплатити протягом 60 днів з моменту отримання квитанції.

Податки на нерухомість
Податки на нерухомість

Нагадаємо, безстрашний воїн ЗСУ отримав "бойове хрещення" просто на День Незалежності: "Ціла батарея артилерії...". Він вважає, що це справа для справжніх чоловіків.

Як повідомляв портал "Знай.ua", після Нового року хліб для українців стане "золотим": скільки коштуватиме буханець. Хліб в Україні подорожчає на початку 2021 року

Також "Знай.ua" писав, крилаті піхотинці ЗСУ підкорили небо: в ООС показали дивовижні кадри. Воїни-десантники продовжили виконувати планову програму стрибків з парашутом