В Україні в 2021 році погода буде більш вологою і контрастною по температурі. Про це в коментарі "Сегодня" розповів відомий народний синоптик Леонід Горбань.

Він розповів, що літо в 2021 може наступити вже в середині травня, хоча і закінчиться вже у вересні. Осінь буде дощовою і холодною. А в грудні і зовсім накриють суворі морози.

2021 за словами синоптика стане роком контрастів. У січні очікуються і аномальне тепло, і сильні морози. Перша половина місяця тепла, зі снігом, дощами, друга – морозна з частими снігопадами. Морози і снігопади перейдуть на лютий. У другій його декаді очікується часта зміна відлиг і холодів, але без опадів. Третя декада тепла, але з опадами у вигляді снігу і дощу.

Тепла зима, фото Kiev.informator.ua
Тепла зима, фото Kiev.informator.ua

Весна почнеться зі снігу, дощів і морозів. Тепліше стане до кінця березня, хоча і будуть часом дощі з мокрим снігом. Тепло українці зможуть відчути з кінця квітня. Спека настане з середини травня.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Влітку також будуть часті опади, які змінюватиме спека. Найкомфортніше буде в червні-тепло, комфортна температура без опадів. Перша половина серпня-спекотна, посушлива, у другій половині ослаблення спеки, невеликі дощі, до кінця місяця похолодання.

З середини вересня можна буде зрозуміти, що літо скінчилося по похолоданню і дощів. Холоди продовжаться і в листопаді, очікуються дощі і ранній сніг.

Грудень стане морозними і суворим з крижаними дощами. Напередодні 2022 року буде сніжно і морозно.

Нагадаємо, прогноз погоди, Балканський циклон загрожує опадами.

Як повідомляв Знай.uа, після Нового року в Україні кардинально зміниться погода, чого чекати на Різдво.

Також Знай.uа писав, що Закарпатський Уж "вийшов" до людей, все затоплено.