Коронавірус у кожного може проявлятися різними симптомами. У одних це може бути температура, а інші будуть страждати від пітливості і безсоння. Про це розповів керівник першої міської клінічної лікарні Івано-Франківська Тарас Василик.

Медик зазначає, що вірус вражає не тільки легені, але навіть мозок і серце. І тому деякі пацієнти серед симптомів отримують дратівливість, безсоння, сильну пітливість і не тільки.

Крім того, нові симптоми часто можуть бути викликані мутацією вірусу. І тепер лікарі звертають увагу на ознаки, на які раніше не звертали ніякої уваги.

Вакцина від коронавірусу, фото Слово i Діло
Вакцина від коронавірусу, фото Слово i Діло

" у кого-то тиск підскочив, в інших - болять ноги, можуть бути проноси. Коли людина здає ПЛР-діагностику і виявиться, що вона позитивна, тоді ми розцінюємо ці симптоми як інфікування. Втім, на початку епідемії, багато людей з такими симптомами навіть не зверталися до лікаря. Наприклад, буває, що люди спостерігають катар верхніх дихальних шляхів (виділення з носа, набряк слизової, частий кашель. - Ред.) у кого такого немає протягом року? А це теж можуть бути банальні прояви COVID-19. Як і безсоння, і підвищена пітливість, і сильне роздратування... Мікропораженіе судин, яке викликає коронавірус, може бути не тільки в легенях, але і в головному мозку, в області серця, кишечника", - розповідає Тарас Василик.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Нагадаємо, Ляшко розповів, що робити з ускладненнями від covid-19.

Як повідомляв Знай.uа, поки українці чекають ліків від covid-19, британці вирішили "змішувати" вакцину.

Також Знай.uа писав, що львівські лікарі розповіли, як перенесений ковід впливає на пацієнтів.