На Донбасі вже сім років йде війна проти путінських окупантів. За цей час з'явилося чимало історій про біль, горе і зради. Однак є й історії про справжній героїзм, і не чоловічій подвиг, а про жінку, якій довелося заново збирати своє життя.

Оля з бригади "Чорних Запорожців" вже встигла допомогти не тільки країні спати спокійно, а й зберегла безліч життів українських бійців.

Про це стало відомо завдяки публікації "72 ОМБр ім. Чорних запорожців" у мережі Facebook.

Оля з "Чорних Запорожців", скріншот: Facebook
Оля з "Чорних Запорожців", скріншот: Facebook

Дизайнер і художник, витончена і творча жінка. До 2014-го Ольга і подумати не могла, що колись зв'яже своє життя з армією. І чоловік не надто підтримував її бажання захищати країну. Мабуть, якби не син, ніколи контракт і не підписала.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Cин брав активну участь у Майдані, потім абияк повернувся до навчання в університеті і ненадовго. Вже в травні 2014-го не витримав, зірвався просто з університету і пішов на фронт. Тоді зрозуміла, що якщо сидіти вдома - просто збожеволію.", - ділиться Ольга.

Тому, щоб дурниці в голову не лізли і хоч трохи відволіктися від постійного очікування дзвінків дитини, Ольга приєдналася до волонтерського руху.

"Працювали не так з бригадами, як з конкретними людьми. Коли місцеві черкаські воїни їхали на фронт, готували нам список необхідних речей, медикаментів, продуктів, а ми намагалися все дістати, придбати... Тоді ще й жартувала, що так добре почала розбиратися в медичних препаратах, можу і сама бути бойовим медиком... Хто ж знав, наскільки пророчими будуть ці слова.", - згадує жінка.

Оля з "Чорних Запорожців", скріншот: Facebook
Оля з "Чорних Запорожців", скріншот: Facebook

Поступово критична потреба у волонтерській допомозі зникала, списки необхідного ставали все менше, і грошове забезпечення військовослужбовців значно зросло... Тому жінка вирішила, що прийшов час від допомоги армії переходити до служби. Зібрала необхідні документи і підписала контракт з артилерійською бригадою.

"Я відразу зрозуміла, що приїжджати на фронт в якості волонтера і як військовослужбовець - дві кардинально різні речі. Коли приїжджаєш на передову зі смаколиками і медикаментами і тебе всі цілують і обіймають, а що, якщо ти служиш і ціна твоєї помилки може коштувати дуже дорого.", - додає Оля.

Пізніше Ольга змінила бригаду на 72 окрему механізовану бригаду імені Чорних Запорожців, а після зв'язківця батареї стала бойовим медиком. Недарма ж під час волонтерства ретельно вивчала склад медикаментів.

"Багатьом речам довелося вчитися на ходу. І хоча медичної освіти я досі не маю, за ці роки побачила і дізналася стільки, що в жодному університеті не навчать. Що цікаво, коли бійці на передовій - майже не хворіють на простудні захворювання, в яких би складних умовах їм не доводилося перебувати. Постійний тонус і адреналін не залишає хворобі жодного шансу!", - відверто розповідає Ольга.

А у вільний час дівчина грає на гітарі український рок і збирає на позиціях імпровізовані концерти. Хоча війна і звалила на плечі Ольги чимало випробувань - служба сина, розлучення з чоловіком, вона ні про що не шкодує і планує підписати ще один контракт.

Раніше повідомляли, у Києві померла українська Монсеррат Кабальє - коронавірус назавжди обірвав пісню.

Як повідомляв Знай.uа, найманці Путіна нахабно обстріляли позиції ЗСУ, всю ніч не вщухало: "Новий рік у пеклі".

Знай.uа писав, полонені бойовиками українці ступили на рідну землю, серед них жінки і діти: навертаються сльози.