Журналіст та ведучий програми "Знак якості" Костянтин Грубич напередодні Святвечора в Україні поділився рецептом смачної куті.

Відеорецепт розміщено на його каналі в YouTube. Цим рецептом Грубич користується вже не перший рік. Особливу увагу він радить звертати на якість пшениці для приготування основної страви Святої вечері.

"Ще маємо трохи часу, щоб подбати про центральну страву Святвечірнього столу. Її величність КУТЯ! Тут мені деякі друзі кажуть, що не всюди її в Україні готують. Начебто, у Закарпатті більше у пошані бобальки та дзьобачка. То треба виправляти становище! Нехай і кутя займає своє чільне місце! Пшениця тепер всюди є.", - написав Грубич у Фейсбуці. Костянтин Грубич

Кутя від Костянтина Грубича, кадр з відео
Кутя від Костянтина Грубича, кадр з відео

Інгредієнти:

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще
  • Пшениця - 2 склянки
  • Мак - 100 г
  • Мед - 150 г
  • Горіхи грецькі - 100 г
  • Родзинки - 100 г
  • Коньяк - 2 столові ложки

Приготування:

Пшеницю добре промити під проточною водою і залишити її приблизно на 3-4 години. Далі варимо на слабкому вогні протягом 1-1,5 год. Заздалегідь запарити мак окропом і залишити на кілька годин. З маку злити зайву вологу і додати цукор - 3-4 ложки. Ретельно перетерти мак міксером.

Змішати мак з пшеницею. Додати промиті і запарені на пів години родзинки. Тепер додати злегка подрібнені горіхи та мед. Для аромату за порадою акторки Ольги Сумської він додав 2 столові ложки коньяку.

Нагадаємо, Марина Боржемська показала, як готувати швидкі і корисні страви: рецепт салату і печеної риби з гарбузом

Як повідомляв портал "Знай.ua", "Яблуко" з буряка та м'яса: рецепт яскравої закуски на Новий рік. Овочево-м'ясна закуска у вигляді яблука - це ідеальна страва на Новий рік. Вона яскрава, смачна і легко готується!

Також "Знай.ua" писав, 5 смачних закусок: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат. Святковий стіл передбачає велику кількість закусок і салатів. Пропонуємо рецепти на швидку руку, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.