Ланцюг шалених витрат Парламенту і Нацбанку продовжив і Уряд.

Профільне Управління адміністративних будинків Господарсько-фінансового департаменту Секретаріату Кабінету Міністрів України днями уклало договір за кількома "комунальними лотами" на офіційному сайті майданчика електронної системи публічних закупівель ProZorro. А деякі з них ще попереду. Найдорожчим з них виявилася "теплова енергія" і водопостачання – тільки на це має піти близько 8 млн грн. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Кабмін - фото Zik.ua
Кабмін - фото Zik.ua

На бурульки і гарячу воду – 7, 5 млн

Другий рік поспіль у Києві спостерігається справжня європейська зима з плюсовою температурою. Але ж це не заважає урядовцям замовляти річне прибирання дахів від криги, бурульок та снігу.

Такий "зимовий" спектр послуг на 4 об'єктах обійдеться у 192 тис 500 грн.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок
Показати ще

"1 послуга. Місце поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг: Україна (01008, м. Київ, вул. Михайла Грушевського, 12/2; вул. Інститутська, 7; Рейтарська, 8/5а, провулок Музейний, 10а, 12). Строк поставки товарів, виконання робіт, надання послуг. До 31 грудня 2021 року", - зазначено в тендерній документації.

Київ, зима - фото Знай.ua
Київ, зима - фото Знай.ua

Ще у 7 млн 350 тис 616 грн обійдеться "пара і гаряча вода". Саме така сума зазначена у лоті "Теплова енергія".

Виграло електронні торги КП "Київтеплоенерго" – така інформація була оприлюднена 30 грудня.

Чи буде теплопостачання до кабінетів високопосадовців таким же проблемним, як і у десятках столичних будинках, покаже час.

Але вже 2 роки поспіль сотні киян вимушені зустрічати зиму в холодних квартирах.

Опалення. ТЕЦ 5, Київ - фото Знай.ua
Опалення. ТЕЦ 5, Київ - фото Знай.ua

На воду "зіллють" майже 1 мільйон

До трійки найдорожчих тендерів профільного Управління Кабінету Міністрів також увійшли послуги з централізованого водопостачання.

Цей річний "комунальний лот" обійдеться у 505 тис 227 грн.

А відсутність конкуренції в ході торгів замовник обґрунтував "монопольним становищем" ПрАТ АК "Київводоканал" у м. Києві.

Згідно з документацією, тариф на момент проведення переговорів складає 1, 12 грн за 1 кубометр без ПДВ.

Не набагато менше коштували послуги з централізованого водовідведення – ця річна послуга коштувала 359 тис 072 грн.

Відповідний договір був підписаний за 2 дні до Нового року – 29 грудня.

А 22 грудня був укладений ще один "обслуговуючий" тендер – на надання послуг з розподілу електроенергії.

Кінцева вартість склала 1 млн 461 тис 600 грн.

Ще півмільйона – на "сміттєві" аукціони

Як вдалося з'ясувати, ще більш ніж півмільйона буде витрачено на вивезення "Кабмінівських" відходів та послуги з приймання на утилізацію.

Початок аукціону – 11 січня о 12.22.

"Об'єми взаєморозрахунків за обсягами вивезеного сміття будуть вираховуватись відповідно до товаро-транспортних накладних, які буде надавати Замовник Виконавцю послуги на кожний робочий день. Термін надання послуг – з дня укладення договору до 31.12.2021 року. Місце надання послуг: м. Київ, вул. М. Грушевського, 12/2, вул. Інститутська,7, вул. Рейтарська,8/5, пр.Музейний,12", - зазначено у технічному додатку.

Послуги надаватимуться щомісячно у дні визначені довідкою-дислокацією з 7-00 до 10-00 відповідно до таблиці:

Попри відсутність укладеного "сміттєвого" договору, 24 грудня був підписаний договір щодо надання послуг з приймання відходів на утилізацію. Коштуватиме вона 71 тис 040 грн.

У тендерній документації вдалося знайти, що саме передбачається:

  • "учасник зобов'язаний проводити знешкодження (термічне перероблення) твердих побутових відходів (відходи комунальні (міські) змішані), в т.ч. сміття з урн шляхом спалення;
  • прийняття відходів, доставлених автотранспортом Замовника, повинно здійснюватися безпосередньо на території Учасника за фактом прибуття автотранспортного засобу Замовника;
  • неодмінні умовами передбачається, що місце приймання і спалювання цих відходів повинно знаходитися на відстані не більше 40 км від Замовника".

Фото: Знай.uа
Фото: Знай.uа

Кількість сміття дорівнює 370 тонам.

При цьому, у переможця має бути власна матеріально-технічна база по забезпеченню надання послуг зі спалювання відходів IV класу.

Тож про інші закупівлі представників Урядового кварталу та подальший розвиток подій в країні читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав, що українці "рознесли" святковий Офіс Президента за живі ялинки та шаурму.

Арсен Мірзоян і Тоня Матвієнко провели тиждень на передовій – як зірки привітали солдат.