Попри невгамовну епідемію COVID-19, що котрий місяць поспіль косить рекордну кількість українців, чиновники з легкістю продовжують витрачати мільйони на "себе любимих". Профільне Управління справами Апарату Верховної Ради України вкотре поповнило список тендерних закупівель на сайті ProZorro – цього разу серед лотів: святкові листівки, шафи, столи, протигази та нітрилові рукавички, вартістю у 100 грн за 1 пару. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Верховна рада - фото з сайту ВРУ
Верховна рада - фото з сайту ВРУ

Меблі для кабінетів – понад 1, 7 млн: дійшло до погроз Антимонопольним Комітетом

Одним із найдорожчих лотів, виставлених Управлінням справами Апарату Верховної Ради України на офіційному сайті майданчика електронної системи публічних закупівель ProZorro, став масштабний набір меблів.

Конференційні столи, гардеробні шафи, тумби під ТВ та інше приладдя – все це призначено для доукомплектування 75 кабінетів посадових осіб Апарату Верховної Ради України.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Щоправда, в ході аукціону на адресу замовника, яким є профільне Управління справами Апарату Верховної Ради України, від потенційних учасників надходило чимало скарг.

"Додатково повідомляємо Вам, що відмова від поставки зразків товару не є відмовою від поставки товару. На підставі вищевикладеного, вимагаємо внести зміни до тендерної документації та привести її у відповідність до чинного законодавства, а саме виключити вимогу надання учасником зразків товару. У разі невиконання ми змушені будемо звернутися зі скаргою на умови закупівлі до Антимонопольного Комітету України з метою відновити порушені права", - зазначив в ході проведення тендеру один з учасників.

До речі, запитання виникали і у інших потенційних учасників.

Врешті решт, до фіналу дійшли тільки 2 претендентів, а переможцем став найдорожчий із запропонованих варіантів. Тож, кінцева вартість меблевого лоту обійшлася у більш ніж 1 млн 727 тис грн.

Верховна Рада - фото Знай.ua
Верховна Рада - фото Знай.ua

Один із найгучніших нещодавно заключених лотів, яким стала реставрація адмінбудівлі за 95 млн грн, от-от мав отримати не менш резонансніше продовження – забезпечення доступу маломобільних груп населення до адмінбудівлі по вул. Грушевського, 5, вартістю у 12 млн грн.

Вже і фіналіста обрали, але далі щось пішло не за планом.

Днями аукціон було відмінено – про це йдеться у протоколі засідання тендерного Комітету № 157 від 23 грудня.

Листівки – по 280 грн, нітрилові рукавички – по 100 грн за пару

Яке ж свято без привітань? Не забули про новорічні листи і в Парламенті. Та от тільки 50 листівок обійшлися майже у 15 тис грн.

Верховна Рада - фото з сайту Верховної Ради України
Верховна Рада - фото з сайту Верховної Ради України

Якщо підрахувати, то кожна з них обійшлася у 280 грн. Цікаво, що кінцева вартість в точності співпала з очікуваною, а список учасників аукціону складався всього з 1 претендента.

Абсурдною виглядає і ціна на нітрилові рукавички. Згідно із сумою, зазначеною в одному з останніх лотів, на закупівлю 100 пар нітрилових рукавичок, пішло 30 тис грн, і це ще не враховуючи ПДВ.

Виходить, що 1 пара коштує, щонайменше, 100 грн.

Втім, в рази дорожчими стали інші лоти.

Tелевізори і програмні опції вилилися в 1 млн

Схоже, напередодні Нового Року, парламентарі вирішили оновити в кабінетах не тільки меблі. Виходить, одним майже півмільйонним TV-лотом на закупівлю 95 телевізорів, що з'явився на ProZorro у листопаді, не обійшлося.

Сьогодні, 28 грудня, був укладений договір на закупівлю 30 телевізорів, вартістю у понад 199 тис грн.

Верховна Рада - фото з сайту Верховної Ради України
Верховна Рада - фото з сайту Верховної Ради України

Кількома днями раніше був укладений договір на закупівлю 100 комплектів протигазів, вартістю у 397 тис грн.

Ще на 100 тисяч дорожче коштувало мережеве обладнання. Кінцева сума закупівлі склала 478 тис 800 грн.

А 120-тисячним доповненням став ще один "програмний лот". Це – пакети програмного забезпечення для фінансового аналізу та бухгалтерського обліку (послуги з постачання пакетів оновлень програмного забезпечення до програми "Комплексна система автоматизації підприємства IS-pro").

Про інші закупівлі представників Урядового кварталу та подальший розвиток подій в країні читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав, що 2 млн з держбюджету "втече" на склоомивачі, талони і канцтовари – останні замовлення Донецької поліції.

Також Знай.ua повідомляв, що від Зеленського вимагають в рази урізати зарплати нардепів і підняти "геноцидний" мінімум українців.