Здавалося б, грудневий "VIP-лот" Нацбанку на закупівлю послуг з ремонту і техобслуговування "робочого" транспорту за 1, 7 млн грн, важко було б переплюнути. Як би це абсурдно не виглядало, але подібні пропозиції продовжують з'являтися на ProZorro, незважаючи на хвилю пандемії та критичний стан багатьох українських лікарень. І, судячи з вартості останніх замовлень, до трійки "лідерів" з багатомільйонних витрат на офісний папір, планшети чи килими, що вдало практикують Верховна Рада і Кабмін, долучилося ГУ Нацполіції в Донецькій області. Тільки частина грудневих "лотів", замовником яких стало саме це Управління, дорівнює майже 2 млн грн. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Поліція, фото - Нацполіція
Поліція, фото - Нацполіція

"Автомобільні лоти", ціною майже у 1 млн

Серед найсвіжіших "лотів", виставлених Головним управлінням Національної поліції в Донецькій області на офіційному сайті майданчика електронної системи публічних закупівель ProZorro, чимало "автомобільних" пропозицій.

Одним із таких грудневих об'єктів стало паливо у талонах - його заявлена очікувана вартість склала 144 тис грн.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Даний "лот" передбачає придбання 5420 літрів бензину А-92 і 1090 літрів дизельного палива.

Кінцева сума була оприлюднена 7 грудня - запас палива обійшовся у 122 тис 977 грн.

Вдвічі дорожчою стала пропозиція ГУ Нацполіції в Донецький області “Відеореєстратор, аудіо-накопичувач, цифровий диктофон з зовнішнім АКБ, цифровий диктофон” - її очікувана вартість сягнула 279 тис грн.

До речі, після проведення торгів сума практично не змінилася і склала 278 тис 970 грн.

По проекту договору, який фактично дублює “шаблонний” зразок до решти договорів, добре видно, що фінансування закупівель відбувається ЗА ДЕРЖАВНІ КОШТИ.

Згідно із результатами торгів, що завершилися кілька днів тому, майже у 200 тис грн обійдуться послуги з ремонту і техобслуговування службового транспорту ГУНП в Донецькій області.

Перелік послуг, що йдуть в даному “пакеті”, складається з десятків позицій: від шліфування колінчастого валу та промивка паливних форсунок до заміни водяного насосу і впускних клапанів.

Ремонт авто - фото urban.kh.ua
Ремонт авто - фото urban.kh.ua

Практично стільки ж коштів передбачалося на закупівлю склоомивача, втім в ході аукціону ціну вдалося збити до 138 тис 993 грн, що, до речі, теж чимало.

Півмільйона - на двері, труби та ПЗ

Одним з найдорожчих останніх "лотів" стало також програмне забезпечення на персональні комп'ютери у кількості 37 штук. На його придбання передбачалася майже чверть мільйона.

Врешті-решт, кінцева вартість ПЗ склала 203 тис грн.

Практично стільки ж має піти і на профільні труби - очікувана вартість “лоту” дорівнює 247 тис 673 грн.

Ще на понад 60 тис грн “заважили” 8 протипожежних дверей - про це свідчить документація, оприлюднена 7 грудня.

Канцелярія і принтери - ще понад 600 тисяч

Як повідомляв Знай.ua, на канцелярські “пакунки” профільне Управління Верховної Ради витрачає кілька сотень тисяч гривень, то ГУ Нацполіції в Донецький області виявилося не набагато скромнішим.

Верховна Рада - фото Знай.ua
Верховна Рада - фото Знай.ua

А розмах у закупівлі офісного паперу - взагалі, дорівнює Кабмінівському.

Варто відзначити, що, як це не дивно, але сума, зазначена у розділі "очікувана вартість" в точності співпадає з кінцевою. Назву переможця тендеру було оприлюднено 8 грудня.

Набір же зі скріпок, коректорів, клейкого паперу, олівців та ручок обійшовся у майже 50 тис грн. І це - не враховуючи ПДВ.

Ще майже 70 тис грн піде на придбання 1 планшету, плоттеру та струменевого принтеру. Подання пропозицій в обох цих аукціонах триває по сьогоднішній день - до 9 грудня.

А кількома днями раніше відбулися ще одні торги - за закупівлю 15 лазерних принтерів, очікувана вартість яких склала понад 102, 8 тис грн.

При цьому, дешевші пропозиції були в фіналі відхилені - кінцева вартість склала 100 908 грн.

Тож про подальші держзакупівлі та розвиток подій в країні читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав, що на оновлення центру "Конча-Заспа" спустять 740 млн: тендер викликав масу підозр – "проколи" помітили і за кордоном.

Раніше Знай.ua писав про віртуальні активи і списки для прогульників – що затвердив Парламент після "ковід-карантину".