З Харківської області прийшли вельми тривожні новини. З'явилася інформація, що українські прикордонник затримали громадянина Росії, який намагався дати 400 доларів США хабара.
Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби ДПСУ в мережі Facebook.

Затримання росіянина під Харковом, фото: прес-служба ДПСУ
Затримання росіянина під Харковом, фото: прес-служба ДПСУ

"Як росіянин намагався українських прикордонників підкупити і що з цього вийшло. Спільна міжвідомча група у складі представників внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби по Харківському прикордонному загону, Національній поліції, за силову підтримку військовослужбовців спецпідрозділу "Дозор", РЦ од та ОТС "Харків під процесуальним керівництвом військової прокуратури Харківського гарнізону затримала громадянина Російської Федерації за спробу надання прикордонникам неправомірної вигоди в сумі 400 доларів США.", - повідомляють Українські прикордонники.

Також повідомляється, що кримінальне провадження за ст.369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі) було розпочато в листопаді 2020 року.

Затримання росіянина під Харковом, фото: прес-служба ДПСУ
Затримання росіянина під Харковом, фото: прес-служба ДПСУ

Прикордонник відділу "Вільховатка", який повинен був отримати хабар за сприяння в незаконному переміщенні товарів через державний кордон з Росії в Україну і назад, повідомив співробітникам внутрішньої безпеки про пропозицію неправомірної вигоди. Останні організували спостереження та збір інформації про правопорушника.
Наразі тривають першочергові слідчі дії. Хабародавця затримали в порядку ст.208 КПК, вирішується питання про повідомлення йому про підозру та звернення до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще