Галушки - справжній алмаз української кухні, який століттями прикрашає нашу культуру. Галушки їдять по всій Україні, але саме в Полтаві вони вважаються найголовнішою місцевою стравою. Там навіть тарілці з галушками пам'ятник встановили.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗвідки така любов до цієї страви?
Причину можна пошукати в творі Гоголя "Вечори на хуторі біля Диканьки" (Диканька – містечко в Полтавській області). Коли коваль Вакула прийшов за порадою до знахаря Пацюка, той якраз вечеряв:
"Коваль не без боязкості відчинив двері і побачив Пацюка, що сидів на підлозі по-турецьки, перед невеликою діжкою, на якій стояла миска з галушками. Ця миска стояла, як навмисне, нарівні з його ротом. Не посунувшись жодним пальцем, він нахилив злегка голову до миски і сьорбав рідину, схоплюючи за часом зубами галушки".
Безсмертні рядки Миколи Гоголя звучать смачно, так чому б не навчитися готувати цю страву самостійно?
Тримайте: унікальний рецепт "полтавських галушок зі шкварками".
Що нам потрібно: сало топлене - 1-2 столових ложки, шкварки (за смаком), цибуля ріпчаста - 1 штучка. Для галушок: борошно пшеничне - 1 стакан; яйце - 1 штука, вода - півсклянки і сіль за смаком.
Спосіб приготування: у киплячу воду насипте 1/3 від усієї кількості борошна, ретельно розмішайте і зніміть суміш з вогню. Трохи охолодіть і додайте залишки борошна і яйце. Замісити тісто і столовою ложкою відокремлюючи невеликі порції, кидайте в киплячу підсолену воду і варіть до готовності.
Витягніть галушки шумівкою і складіть на тарілку. Потім розігрійте на невеликому вогні сковороду, покладіть на неї топлене сало разом зі шкварками і обсмажте дрібно нарізану цибулю. Далі викладіть на сковороду галушки. Як тільки вони підрум'яняться, зніміть сковороду з вогню. Блюдо готове. Смачного. Вдалого і смачного вам 2021 року!
Раніше повідомляли, пиріг з лаваша для підкорення сердець: це краще, ніж 101 троянда.
Як повідомляв Знай.uа, солянка а-ля похмільний суп-рецепт для перших днів січня: голова - свіжа, а душа - задоволена.
Знай.uа писав, смачний паштет з курячої печінки: ніжне блюдо полюблять навіть діти.