Українцям розповіли про те, з чого робляться "улюблені антидепресанти" мільйонів людей — сигарети.

Це корисна інформація, адже багато хто вважає, що куріння не є шкідливою звичкою. Точніше навіть не шкідливою, а смертельною. І якщо раніше сигарети складалися з тютюну, загорнутого в папір, зараз можна нібито заспокоювати себе, адже, крім цих двох складових, до складу входить ще більше 500 інгредієнтів.

До складу сигарет, в першу чергу, входить тютюн - є зеленим листовим рослиною, яке росте в теплих кліматичних умовах. При його вирощуванні використовується велика кількість хімікатів-добрива та інсектициди. Далі тютюн сушиться і розламується спеціальними машинами на маленькі шматочки. І на цьому етапі додаються штучні ароматизатори та інші хімречовини.

Куріння шкодить вашому здоров'ю!

Сигарета, скріншот: Youtube
Сигарета, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Сигарети також складаються з речовини, схожої за складом на ракетне паливо. І використовують його для того, щоб сигарета горіла при дуже високій температурі. Далі слід аміак для швидкого засвоєння парів нікотину легкими, нікель — викликає проблеми з шлунково-кишковим трактом, будучи отрутою, бензол — використовується для створення барвників і синтетичного каучуку, миш'як — при виробництві щурячих отрут, кадмій — при виробництві акумуляторів і батарей, ціанід і ДДТ — смертельні отрути, формальдегід — використовуваний для зберігання і бальзамування трупів, бутан — зріджений газ, який знаходиться в запальничках, і багато інших.

Це і нікотин, здатний вбити коня при попаданні всього однієї краплі на язик, і смоли — "жирні" речовини, які залишаються на внутрішній поверхні легенів, і окис вуглецю — отруйний газ. Також етиловий фуорат, свинець, метопрен, нафталін, полоній, ацетон і метілізоціанат.

Нагадаємо, ніяких сигарет до 21 і нові правила для IQOS: українцям розповіли, як зміняться ціни на тютюнові вироби в 2021 році

Як повідомляв "Знай.ua", Електронна сигарета призвела до смерті підлітка: небезпечне захоплення розслідує поліція

Знай.ua писав, в Україні електронні сигарети прирівняють до звичайних: ні 18 - ти-не купиш