Дієтолог проєкту "Зважені і щасливі" Світлана Фус назвала продукти, завдяки яким можна зігрітися у холодну пору року.

Як написала Світлана Фус у своєму Інстаграмі, причиною того, що люди мерзнуть, є постійний обмін теплом людського тіла з навколишнім середовищем. Коли наш організм виділяє більше тепла, ніж поглинає навколишнє середовище - він нагрівається, і нам стає жарко.

"Коли ж наш організм виділяє менше тепла, ніж навколишнє середовище поглинає - організм охолоджується, і нам холодно. А енергію для вироблення тепла можна отримати якраз з продуктів харчування! Але не кожен з них має зігрівальний ефект, тому необхідно знати перелік продуктів, які забезпечать максимальною кількістю енергії і при цьому не відкладуться жировими складками☝️", - пояснила дієтолог. Світлана Фус

Пара взимку, фото Class Pic
Пара взимку, фото Class Pic

Продукти, які мають зігрівальний ефект:

1. Йодовмісні продукти ️

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Як пояснила Світлана Фус, у регуляції теплообміну беруть участь гормони, зокрема гормон щитоподібної залози - тироксин. Він підвищує інтенсивність обміну речовин в клітинах - саме це призводить до виділення тепла. А щоб щитоподібна залоза працювала добре, їй потрібен йод. Тому надзвичайно корисно щодня їсти морську капусту, морепродукти і волоські горіхи. ⠀
⁣⁣⠀
2. Сухофрукти

Хороший кровообіг є одним з механізмів терморегуляції, а для його поліпшення потрібно забезпечувати організм калієм і магнієм. Їхня нестача може стати причиною порушення роботи серцево-судинної системи, порушення кровотоку. В результаті ми мерзнемо навіть при тій температурі, при якій люди з нормальним кровообігом відчувають себе комфортно.

Тому слід вживати сухофрукти, які містять калій і магній. Добова норма до 30 г, з врахуванням загальної кількості простих вуглеводів в раціоні. Також не забувайте включати щодня в раціон якісні білок і жири.

Нагадаємо, Костянтин Грубич показав ідеальний рецепт куті на Святвечір: секретний компонент надасть страві божественного аромату. Особливу увагу він радить звертати на якість пшениці для приготування основної страви Святвечора.

Як повідомляв портал "Знай.ua", "Яблуко" з буряка та м'яса: рецепт яскравої закуски на Новий рік. Овочево-м'ясна закуска у вигляді яблука - це ідеальна страва на Новий рік. Вона яскрава, смачна і легко готується!

Також "Знай.ua" писав, 5 смачних закусок: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат. Святковий стіл передбачає велику кількість закусок і салатів. Пропонуємо рецепти на швидку руку, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.