Старший солдат Микола Войтко із позивним "Колобок" сам викликався стати на захист Батьківщини і прийшов до військкомату. Тепер він служить у зоні ООС кулеметником і вже може пишатися багатим бойовим досвідом.

Історією українського військовослужбовця ділиться у соціальній мережі "Фейсбук" пресслужба Операції об'єднаних сил.

"Повістку мені не вручали, я за власним бажанням пішов у військкомат і попросив відправити мене на війну. Починав у одному з мотопіхотних батальйонів, на базі якого, згодом, була сформована наша бригада. Перше бойове хрещення – обстріли із «Градів», пройшов у Новоазовську. Потім служив на позиціях 16-го блок-посту, згодом нас перекинули в Гранітне. За рік звільнився, та довго вдома всидіти не зміг. Думка про те, що на сході України ворог топче мою землю, а я тут, у тилу, не полишала мене ні на хвилину. Призвався у червні 2015-го на контракт до рідної бригади" – розповідає український боєць.

Перебування на передовій було вкрай небезпечним — окупанти гатили по позиціям українців з усіх можливих видів озброєння, у тому числі з "Градів" і мінометів.

Військові, кадр з відео, зображення ілюстративне: Facebook ООС
Військові, кадр з відео, зображення ілюстративне: Facebook ООС

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Часто пригадую 2017-й. За нами Талаківка, перед нами Комінтернове. Валять вони по нас, і ми їм добряче насипаємо! Лише я, з своєї позиції цинк-півтора боєприпасів вистрілював у бік ворожих вогневих точок. Лупили в ціль добряче. Ми втрачали побратимів, і це найбільше горе. Разом з тим, ми розуміли, що це не ДТП, чи вірус якийсь – це війна! Вони полягли за Україну та її свободу, і пам'ять про них в мені назавжди!" — каже Войтко.

Попри складний досвід, чоловік не втрачає гумору. "Я, дякувати Богові, досі без поранень. Не можуть влучити. Я ж «Колобок», круглий і швидкий, тому і невловимий для ворожих куль!" — жартує він щодо своєї вдачі, зовнішності і позивного.

Нагадаємо, молодий українець змінив навчання за партою на службу в ЗСУ: "Справжня школа ближче до ворога". Одразу після випуску із будівельного училища Іван поповнив ряди українського війська, адже змінити парту на армію хлопець хотів давно.

Як повідомляв портал "Знай.ua", СБУ схилила голови через загиблих на Донбасі побратимів: найкращі снайпери віддфали життя за Україну.

Також Знай.ua писав, Воїни ЗСУ показали на що здатні у бою: кадри танкових тренувань у зоні ООС перехоплюють дух.