Національний банк України оприлюднив курс валют на 10 січня 2021 року.

Відповідна інформація була оприлюднена на офіційному сайті НБУ.

Як і завжди, на вихідних національний регулятор не оновлює валютний курс, тому показники залишаються незмінними у порівнянні з суботою 9 січня, а також попередніми святковими днями.

У порівнянні з останнім банківським днем, долар впав на 3 копійки і дійшов до позначки у 28.40 грн/$, у той час як євро впав на 9 копійок і впритул наблизився до психологічного рубежу у 35 грн - курс євро становить 34.84 грн/€


Офіційні курси валют НБУ на 10 січня:

1 долар США - 28,4028 грн

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

1 євро - 34,8460 грн

Курс валют, фото Знай.ua
Курс валют, фото Знай.ua

За експертними оцінками, на початку року курс долара буде утримуватися на досить високому рівні й в деякі пікові моменти може навіть досягти позначки у 29 грн.

Святкове укріплення гривні є доволі незвичним для України явищем: у січні попит на валюти буде перевищувати пропозицію. Це пов'язано з тим, що імпорт, насамперед енергоносіїв, перевищує експорт. Внаслідок чого попит на валюту зростає, пропозиція зменшується і, як результат, гривня знецінюється. Однак необхідність виконати бюджет-2020 і відповідні державні позики пом'якшили цей ефект.

Загалом, фінансові установи відновлять свою нормальну роботу лише всередині січня, але більшість компаній не буде вдаватися до значущих операцій, а отже значних коливань на міжбанківському ринку очікувати не варто.

Нагадаємо, за оцінками провідних світових банків у 2021 році очікується падіння курсу долара на світових ринках. Основна причина полягає в поступовому ослабленні привабливості долара після тимчасового сплеску попиту під час початку пандемії коронавірусної інфекції.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський зібрався у турне на Далекий Схід: "Працюємо над…" Зокрема, Україна має значні економічні інтереси у цьому регіоні Азії.