На офіційному акаунті української служби BBC в соціальній мережі Instagram з'явилася інформація про курятину від американського стартапу Eat Just.

Тільки м'ясо це штучне, вирощене в лабораторії. І воно було офіційно схвалено в Сінгапурі для використання його для нагетсів. Відомо, що його не роблять із замінників (сої або гороху), як рослинне м'ясо.

Його вирощують з клітин тварин, без використання антибіотиків і штучне куряче м'ясо відповідає стандартам для домашньої курки і містить відносно мало мікроорганізмів на відміну від звичайної курки. У ньому навіть більше білка і більш різноманітний набір амінокислот.

Генеральний директор Eat Just Джош Тетрік заявив: "Я впевнений, що схвалення нашого штучного м'яса регулятором буде першим серед багатьох в Сінгапурі і країнах по всьому світу. Працюючи разом з широким сільськогосподарським сектором і просунутими законодавцями, компанії за типом нашої можуть допомогти в задоволенні зростаючого попиту на тваринний білок у міру того, як населення планети до 2050 року зросте до 9,7 млрд осіб".

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

Це можливість продавати м'ясо. І при цьому не вбивати, не знищувати тропічні ліси, не шкодити планеті, зменшити викиди вуглецю, за словами Тетрика. Клітини живлять поживними речовинами і зберігають в теплі в спеціальному розчині. А через чотири-шість тижнів вони стають м'ясом.

Нагадаємо, юний закарпатець запустив виробництво паперу з опалого листя - винахід на мільйон

Як повідомляв "Знай.ua", Дніпровські школярі придумали "розумну" маску: у коронавірусу немає шансів

Знай.ua писав, вчені винайшли девайс, який допомагає трезветь в 3 рази швидше: повторити можна навіть вдома