Українцям розповіли, як поповнити запас необхідних вітамінів взимку і дожити до ста років. Відповідні поради дав фітотерапевт Борис Скачко.

За словами фахівця все-таки краще використовувати натуральні вітаміни, адже їхнє походження відоме, на відміну від аптечних препаратів. Крім того, вони більш ефективні. Проте, вітаміни слід вміти правильно використовувати. Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу Кyiv Live.

Овочі та фрукти, фото: agrotimes.ua
Овочі та фрукти, фото: agrotimes.ua

Найголовнішим вітаміном, за словами фітотерапевта є вітамін А, який міститься у червоному буряку, моркві, томатах, болгарському перці, абрикосах, персиках. Їх варто вживати у достатніх кількостях для профілактики серцево-судинних захворювань, для покращення зору. Він також має хороший імуностимулювальний ефект та запобігає онкологічним захворюванням.

Другий важливий вітамін це Е. Він також запобігає онкологічним захворюванням, а ще підтримує активність статевої системи. Його вживають для профілактики серцево-судинних захворювань. Вітамін Е міститься у гарбузовому насінні, волоських горіхах. Тобто, будь-яке насіння та горіхи, а також рослинні олії. За словами фахівця, 30-50 г на день буде цілком достатньо.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Горіхи, скріншот: YouTube
Горіхи, скріншот: YouTube

Також слід пам'ятати про вітамін D, джерелом якого є сонце. Однак, слід знати, що кофеїн блокує активацію цього вітаміну в організмі, тому слід обмежити споживання кави та чаю. Також потрібно включати в меню будь-яку печінку.

Наступним важливим вітаміном є С. Найпростіше його можна отримати з правильно приготованої картоплі - порізати дрібно і швидко зварити з сіллю. Його джерелами є також квашена капуста і цитрусові.

Проте, його надмір дає зворотний ефект, тому важливо не перебрати з фруктами. Достатня добова норма - один апельсин, або два мандарини, або ж пів лимона. Найкращим же джерелом вітамінів Борис Скачко назвав національну українську страву - борщ.

Нагадаємо, безстрашний воїн ЗСУ отримав "бойове хрещення" просто на День Незалежності: "Ціла батарея артилерії...". Він вважає, що це справа для справжніх чоловіків.

Як повідомляв портал "Знай.ua", після Нового року хліб для українців стане "золотим": скільки коштуватиме буханець. Хліб в Україні подорожчає на початку 2021 року

Також "Знай.ua" писав, крилаті піхотинці ЗСУ підкорили небо: в ООС показали дивовижні кадри. Воїни-десантники продовжили виконувати планову програму стрибків з парашутом